Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ANKA Park projesinin detayları netleşti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim çalışmalarına görkemli bir şekilde başlamış ve Ankara için 18 projesini tek tek açıklamıştı. ANKA Park da o projeler arasında oldukça dikkat çekmişti. Ankaralıları oldukça heyecanlandıran bu projede detaylar netleşti.

Projenin tamamlanmasıyla ANKA Park'ın Avrupa'nın en büyük parkı olması hedefleniyor. Tema parkı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek 70 metrelik bir dinazor süsleyecek. Tema parkta teleferik ile ulaşım ücretsiz sağlanacak.

Melih Gökçek'in projelerini tanıttığı sitesinde ANKA Park'la ilgili şu bilgiler aktarılıyor:


Ankara turizmi dev tema park ile canlanacak. Eğlencenin en büyüğü en çeşitlisi, en vazgeçilmezi Ankara'da olacak.

16.100 metrekare kapalı alan, 1.046.600 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1.200.000 metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri inşa ediliyor.

İnşaatı hızla devam eden ANKA Park'ın girişinde ziyaretçileri tarihimizin en görkemli mimari örnekleri karşılayacak ve parkta 1.217 adet küçüklü büyüklü oyuncak yer alacaktır. Dünyanın en ünlü Tema Parkları'nda 3-4 adet roller coaster bulunurken, ANKA Park'ta tam 14 adet roller coaster bulunacak ve Universal Studio Sinema Sistemi ile ziyaretçiler keyifli vakit geçirecekler.

Dünyanın en çeşitli ve en gerçekçi dinozorları ANKA Park'ta yer alacak. Aynı zamanda 70 metrelik dev dinozorla ANKA Park olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giriyoruz.

ANKA Park'ın içerisinde yaklaşık 5 km'lik hat üzerinde Tema Park'ın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı nostaljik kara tren, ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 km uzunluğunda monoray bulunacak. Alana metro toplu taşıma aracını kullanarak gelecek olan ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak için ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi içerisinde hem ulaşım hem de gezinti amaçlı 8 km uzunluğunda teleferik ulaşım hattı yer alacak.

Ayrıca Ankara'nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Yakın bir zamanda hizmete sunulacak olan Hayvanat Bahçesi ANKA Parka ilave olarak 930.000 metrekarelik alanda; bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran Türkiye'nin en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak.

Türkiye'nin en geniş temalı hayvanat bahçesi içerisinde Türkiye'ye hatta Ortadoğu'ya hizmet etmeyi amaçlayan en büyük hayvan hastanesi de hayvanat bahçesi içinde yer alacak ve Türkiye'de yine bir ilk olacak Safari Park'a sahip olacaktır. ANKA Park Hayvanat Bahçesi içerisinde yer alacak olan Safari Park; Türkiye'de yine bir ilk olma özelliğini taşımaktadır.



İşte Ankara'daki Büyük Metro Projesinin Detayları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıkladığı büyük metro projesinde detaylar belli oldu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim startını görkemli bir şekilde vermiş ve Ankara için 18 projesini tek tek açıklamıştı. Ankaralıları oldukça heyecanlandıran projelerden olan büyük metro projesinde ayrıntılar netleşti.

Projenin tamamlanmasıyla uçaktan inen yolcular metro yoluyla Ankara'da istedikleri yere gidebilecekler. Metro sayesinde Ankara trafiğinin rahatlaması da söz konusu. Sıhhiye, gar, Gençlik Parkı, Hacıbayram, Siteler, Aydınlıkevler, kuzey Ankara, Pursaklar, Saray, fuar alanı ve havaalanı arasında işleyecek olan metro hattının toplam uzunluğunun 30 km olacağı açıklandı.

Projenin 5 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile