Yıkılan stadın havadan görüntüsü
-Şantiye alanından görüntüler
-Şantiye şefi Selçuk Avcı'nın açıklaması
- - Yıkım işi tamamlanan Avni Aker Stadyumu'ndan geriye hatıra olarak bırakılan kale arkası ile protokol tribününün bir bölümü kaldı TRABZON
- Trabzon'da 65 yıl spora hizmet veren Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yıkım çalışmaları tamamlandı. Trabzon'da 1951 yılında hizmete giren ve 65 yıl Trabzon sporuna hizmet verdikten sonra 26 Ocak 2017 tarihinde Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından kapıları kapanan ve yıkımına 29 Kasım 2017 tarihinde başlanan Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yıkım çalışmaları tamamlandı. Stadın güney kısmındaki kale arkası ile hemen yanındaki protokol tribününün bulunduğu kısım ve futbolcuların sahaya çıktıkları tünel, yıkılmayarak hatıra olarak bırakıldı. Yıkımı üstlenen firmanın şantiye şefliğini yürüten Selçuk Avcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının sonra erdiğini belirterek, "Avni Aker’in yakım işi bitti, teslimini yapıyoruz. Son rötuşların ardından artık teslimini yapıp çevresini açacağız. Buradan bin kamyonun üzerinde beton malzemesi çıkardık. Dolayısıyla bizim işimiz bitiyor ve buradan çıkıyoruz. Yıkım işimiz yaklaşık 4 buçuk ay sürdü. Bundan sonrası artık bizimle ilgili değil. Yıkım sırasında yanımıza gelen bazı vatandaşlar yıkılmasından dolayı üzüldüklerini bizimle paylaştı, biz de üzüldük ancak yapacak bir şey yok. Sonuçta yeni bir stadımız açıldı. Sembolik olarak yol tarafındaki kale arkası ile eski protokol tribünü ve futbolcuların sahaya çıkış tünelini bıraktık” dedi.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Mart tarihinde geldiği partisinin ilk kongresinde yaptığı konuşmada, “Avni Aker Stadyumu’nun yerine güzel bir şehir parkı ve takımın, Trabzon’un hatıralarını yaşatacak bir de Trabzon şehrinin geçmişi ile ilgili objelerini, her şeyini sergileyecek bir müzeyi de orada kurmuş olacağız. Bunun için de kaybedecek vaktimiz yok. Beton yığınlarından bıktık artık, Trabzon orayla yemyeşil” ifadelerini kullanmıştı.
İşte Avni Aker’in son hali
İLGİLİ VİDEOLAR
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gaziantepli şehitler unutulmadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi