A Haber, Türkiye'nin konuştuğu kız çocuğuna ulaştı. Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği Nihal Karataş, şimdi 27 yaşında ve Trabzon'un Çarşıpazar ilçesinde yaşıyor.
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylığını açıklarken 1994'te başından geçen bir olayı anlatmıştı. İstanbul'daki seçim çalışmaları sırasında, 7 yaşındaki bir kız çocuğu, yanına giderek kolundaki altın bileziklerini Erdoğan'a vermişti. 20 yıllık bilezik hatırasını araştıran A Haber, bileziğini veren Nihal Karataş'a ulaştı.
' KOLUMDAN ÇIKARIP KENDİ BİLEZİĞİMİ VERDİM '
O gün zihnimde canlanıyor. Annemle Eminönü'nde dolaşırken, Başbakanımız da o sırada esnaf ziyareti yapıyordu. O zaman belediye başkan adayıydı. Annem de teşkilatlarda aktif olarak çalışırdı, ben de onunla beraber dolaşırdım. O yüzden ben de Başbakanımızı çok iyi tanıyordum o dönemde. O zaman yapılan yardımları görüyordum. Ben birden annemin kolundan çıkıp Başbakanımızın yanına gittim ve kendisine kolumdan çıkardığım bileziğimi verdim. Beni kucağına aldığını hatırlıyorum, gözümde canlanıyor. O an içimden geldi ve verdim. Annem beni böyle şeylere teşvik ederdi. O zaman 'dava aşkı' vardı. Türkiye'nin kurtarılması umudu, böyle şeyler aşılanıyordu. O zaman çocuktum, hangi niyetle gidip verdim bilmiyorum. Daha sonrasında annemin anlattığına göre o akşam bir yemek olmuş ve Başbakanımız o olayı orada anlatmış. Çok duygulu anlar yaşanmış, yardım toplanmış, herkes bu olaydan etkilenmiş.
' YILLAR SONRA RİZE'DE KARŞILAŞTIK, TANIDI '
Uzun bir zaman sonra, 2000'li yıllarda Başbakanımızla Rize'de karşılaştık. Bizim köye gelmişti, karşılamıştım ve beni hatırlamıştı. O zaman da duygusal anlar yaşanmıştı. Bileziği verdikten sonra Başbakanımızın tepkisini hatırlayamıyorum ama beni kucağına alıp sevmişti. Bu olayı cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı konuşmada anlattı ama izleyemedim. Burada televizyon yok, imkan yok ama duydum, arkadaşlarım anlattı. Tabii ki çok gururlandım, hoşuma gitti. 20 yıl sonra tekrar dile getirmesi çok güzel bir şey.
' CEZAEVİNE GİRERKEN UĞURLAMAYA GİTMİŞTİK '
O gün duyduğum şey dava aşkı mı bilmiyorum. Biz başa geleceğine inanıyorduk. Bunun pırıltısını gözlerimde gördü. Cezaevine uğurlamaya gittiğimizi hatırlıyorum. O zamanlar çocuktum ve herkes üzülüyor diye ben de üzülüyordum. Bizi hatırlayacağını düşünmüyordum. Tamamen Allah'ın takdiriyle yapılmış bir hareket. O olaydan etkilenmesi, 20 yıl sonra tekrar bunu anması, manevi duygularının da iyi olduğunu, değerli olduğunu gösteriyor.
Başbakanımızı cumhurbaşkanlığı sürecinde destekleyeceğiz. Daha iyi işler yapmasını ve yolundan, çizgisinden ayrılmamasını, bu süreci dualarla geçirmesini istiyoruz. Biz de dua ediyoruz.
İşte Başbakan Erdoğan'a bilezik veren kız
İLGİLİ VİDEOLAR
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ'da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti
29 Ağustos 2021 Pazar
Oltu’da kurt dehşeti: 40 koyunu telef etti, 6 koyunu yaraladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Kazazedeye yardım ederken minibüsün altında kalan şahıs o anları anlattı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Evlenen çift takılarının bir kısmını afet bölgelerine bağışladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Tiyatrocudan satılık temiz mezarlık
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Dumlupınar, Zafer Bayramı etkinliklerine hazır
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Türkiye’nin en eski şekercisi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Bakan Özer’den ilk resmi ziyaretinde okul açıklaması
27 Ağustos 2021 Cuma