Polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen, 7 polisin şehit olduğu saldırıda yaralanan 15 polis memurundan biri tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde PKK'lılar perşembe akşamı bomba tuzakladıkları otomobili zırhlı polis servis midibüsü geçerken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda polis memurları Alper Zor, Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz şehit olurken, 13'ü polis 30 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında bulunan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altında bulunan komiser yardımcısı Tamer Aktaş da bugün şehit oldu. Saldırıda şehit olan polis sayısı da 8'e yükseldi.



Gümüşhane nüfusuna kayıtlı evli ve 1 çocuk babası olan şehit komiser yardımcısı Tamer Aktaş, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketine uğurlanacak.



İşte patlamada kullanılan otomobil

Diyarbakır'da gerçekleştirilen hain saldırıda 7 polisimiz şehit düştü. Saldırıda kullanılan otomobilin görüntüleri ortaya çıktı.
Patladığı sanılan otomobil, polisleri taşıyan zırhlandırılmış araç oradan geçmeden kısa bir süre önce getirilip olay yerine bırakılıyor.

Aracı oraya bırakan şahsın gayet sakin adımlarla olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

Bu görüntünün kaydedilmesinden sonra patlama gerçekleşiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile