Bursa'nın İnegöl ilçesinde av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü parçalanan 26 yaşındaki Recep Sert'e, 18 Temmuz 2013 tarihinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledilmişti.
Naklin üzerinden 189 gün geride kalırken, AÜ Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Recep Sert'in mutluluğu yeni yüzüne yansıdı. Recep Sert'in en büyük destekçisi ise ağabeyi Güven Sert.Yüzünde maskesi ile 189 günü geride bırakan Recep Sert, zaman zaman yüzündeki maskesini çıkartarak hastane yerleşkesi içinde dolaşıyor. Maskesiz yeni yüzüyle pozlar veren Sert, fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından yakınları ile paylaştı. Sert'i hastane bahçesindeki taksici esnafı da büyük ilgi gösteriyor.
Çene nakli olan ve boğazındaki nefes deliği nedeniyle konuşamayan Recep Sert, yakınlarına cep telefonundan yazdığı mesajlarla iletişim kuruyor.
İşte Recep Sert'in Yeni Yüzü
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin üçüncü, Türkiye'nin beşinci yüz ve ilk çene nakli yapılan hastası Recep Sert, 189 gün sonra yeni yüzüyle görüntü verdi.
İLGİLİ VİDEOLAR
Leyla'nın artık yüzü gülüyor...Kafa derisinin büyük bir kısmı yanan Leyla Demirci'ye doku nakli yapıldı
22 Haziran 2020 Pazartesi
Leyla'nın artık yüzü gülüyor...Kafa derisinin büyük bir kısmı yanan Leyla Demirci'ye doku nakli yapıldı
22 Haziran 2020 Pazartesi
Uğur Acar, yüz naklinin 8'inci yılını pasta keserek kutladı
22 Ocak 2020 Çarşamba
Yüz nakli olan hastalar ve nakil bekleyen hastalar yeni yıla birlikte girdi
31 Aralık 2019 Salı
Türkiye'nin beşinci yüz naklini geçiren Recep Sert gözaltına alındı
12 Ekim 2019 Cumartesi
'Firdevs yeni yüzüyle hayatın içinde olacak' - ANTALYA
2 Ekim 2019 Çarşamba
Yüzü yanan Firdevs Tatar'a vücudundan doku nakli yapıldı - ANTALYA
24 Eylül 2019 Salı
Yüzü yanan Firdevs Tatar'a vücudundan doku nakli yapıldı - ANTALYA
24 Eylül 2019 Salı