-Selden detaylar
--Araçlardan detay
--Vali Köşger ve Başkan Çalkaya detay
( İZMİR )- Başkan Çalkaya: "İzmir’in daha önce böyle bir afet gördüğünü zannetmiyorum" İZMİR
- İzmir’de akşamdan bu yana devam eden yağışlardan etkilenen ilçelerden biriside Balçova oldu. Sel nedeniyle araçlar birbirine girerken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, selden etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Aşırı yağışlar, İzmir'de sele neden oldu. Onlarca araç suya kapıldı, dereler taştı, ev ve iş yerlerini su bastı. Selden etkilenen ilçelerden biriside Balçova oldu. Balçova Belediyesi ekipleri yağışla teyakkuza geçerken, ekipler tam kadro sel sularını tahliye etmeye çalıştı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da, selden etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. İncelemeye İlçe Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta da eşlik etti. Vali Köşger ve Başkan Çalkaya, vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. "İzmir’in daha önce böyle bir afet gördüğünü zannetmiyorum" Başkan Çalkaya, "İzmir’in daha önce böyle bir afet gördüğünü zannetmiyorum" dedi.
Çalkaya, "Balçova’da alt yapı olarak bir eksiğimiz yok. Önceki yağmurları da sorunsuz bir şekilde atlattık; ancak, dün akşam son yılların en yüksek yağışının yağması ve Çetin Emeç Mahallemi'zde bulunan Yahya Deresi’nin dağdan gelen sel ile birlikte taşmasıyla iki mahallemizde sorun yaşadık. 50 civarında ev, işyeri ve 40 araçta zarar meydana geldi. Kaymakamlığımız ile birlikte hasar tespiti yapıyoruz” dedi.
Ekiplerle birlikte yağıştan etkilenen Çetin Emeç ve Eğitim Mahallesi’nde çalışmaları koordine eden Başkan Fatma Çalkaya, “Tüm hazırlıkları yapmamız ve derelerin temizlenmesine rağmen metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış düşmesi ve Teleferik Dağı'ndan gelen sel suları sabah 6.30 sıralarında Yahya Deresi’nin taşmasına neden oldu. Zarar gören vatandaşlarımızın tespitlerini yapıyoruz. Evlerinde kalamayacak olan vatandaşlarımıza kalacak yer ayarladık. Sayın Valimiz de ilçemizi ziyaret ederek oluşan zararı yerinde tespit etti. Yarına kadar da ilçemizdeki kontrollere devam edeceğiz” diye konuştu.
(HG-
İzmir'de görülmemiş sel felaketi: Araçlar üst üste bindi
İLGİLİ VİDEOLAR
Bafra’da Uğur Işılak rüzgarı esti
31 Ağustos 2021 Salı
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
Bakan Karaismailoğlu: “200 kilometrenin üzerinde yol kesimlerinde hasarları tamamen giderdik”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hem selin izleri siliniyor, hem de korona ile mücadele sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ağrı’da yüksek gerilim hattında meydana gelen patlama yangına neden oldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bariyerlere çarpan araç alev aldı, yaralanan 3 kişi yanmaktan son anda kurtuldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Adana'daki yangından çıkıp afet bölgesinin yardımına koştular
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa'da dolgu alanınki yangın büyümeden söndürüldü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Alkollü sürücü tıra arkadan çarptı: 1 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kömür taşıyan kamyon takla attı:2’si ağır 3 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar