Kadın Sunucu Parti Liderini Canlı Yayında Kovdu

Kırdığı potları düzeltmek için canlı yayına çıkan milliyetçi lider soruları beğenmeyip tavır yapınca programı sunan kadın gazeteci tarafından kovuldu!

Yunanistan ' da bir gazeteci, bir siyasi parti liderini canlı yayında stüdyodan kovdu.

Hürriyet gazetesi yazarı Yorgo Kirbaki, yaşanan olayı köşesinde anlattı.

' Geçen salı günü bu diyarda 300 üyeli Yunan Parlamentosu ' nda halen 14 milletvekili ile temsil edilen ve ekonomik krizin doğurduğu ' tepki partileri ' nden olan milliyetçi söylemli ' Bağımsız Yunanlılar ' ın (ANEL) lideri Panayotis Kamenos ' günün adamı ' idi.

Anketlerin sürekli düşüşte olduğunda birleştiği Kamenos ' oy toplarım ' hevesiyle, ülkenin kuzeyindeki cennet parçalarından Halkidiki Yarımadası ' nın Skuries mevkiinde bulunan ve Kanadalı bir şirketin işlettiği altın madenine karşı aylardır devam eden protesto gösterilerine destek vermek istedi.

' Gidin Halkidiki Belediye Başkanı ' nı (Hristos Pahtas) linç edin. Suç onda. Ruhsatı veren o ' diye konuştu. Bu sözler kameralara yansıdı. Savcılık müdahale etti. ANEL lideri kopan gürültü karşısında havayı yumuşatabilmek için deneyimli gazeteci Popi Çapaniu ' nun Yunan Star televizyonunda sunduğu haber programına katıldı. Kendini ' Resmi açıklamam bu değil. Ben birkaç kişiyle sohbet ederken gayrı ihtiyarı söyledim ' diye savundu ama Çapaniu kaçın kurası, soru üstüne soru ile Kamenos ' u çok sıkıştırdı. Gazeteci, parti liderinin ' Bu nasıl soru? ' , ' Niye aynı şeyi tekrarlıyorsunuz? ' tarzı çıkışlarına aldırmadı. ' Ben görevimi yapıyorum. Kamuoyunun görüşleri doğrultusunda soruyorum ' dedi.

Kızarmaya başladı Kamenos: ' Bana patronlarınızın dikte ettirdiği soruları soruyorsunuz. Üstelik de yalancısınız ' .

O ana kadar sakin Popi Çapaniu ' da da ipler koptu: ' Aaaa yeter. Yalancısın diyorsunuz. Soruları başkaları dikte ettirdi diye hakaret ediyorsunuz. Soğukkanlılığımı koruyorum. Yoksa sizi kapı dışarı ederdim ' .
Kamenos şokta. Canlı yayında bir gazeteci tarafından kovulan ilk siyasi parti lideri olarak tarihe geçiyor. ' Beni mi kapı dışarı edeceksiniz? ' diyebildi ancak. Birbirine karışan adımlarla stüdyoyu terk etti.

Medyanın tümü Çapaniu ' nun yanında yer aldı. Gazeteci sorar, beğensin beğenmesin siyasetçi yanıtlar geleneği var buralarda.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile