genel görüntü
-işletme sahibi röp
-vatanndaş röp
( AMASYA ) AMASYA
- Amasya’da bir işletme sahibi kadına karşı şiddete farkındalık oluşturmak için personellerinin tek tip giysilerinin arkasına ve önüne şiddet gören kadınların isimlerini yazdırdı. Müşterilerine bu şekilde hizmet eden garsonları gören vatandaşlar da uygulamadan gayet memnun. İşletme sahibi Ali Ertürk, “Uzun zamandır bu tür olaylara karşı ben kendi kişisel hesaplarımdan da algı oluşturmaya çalıştım. Bu yılda koronadan dolayı toplumsal algıları düşünecek çok zamanımız olduğu için böyle bir düşünceye karar verdik. Personelimizin tişörtlerinin ön ve arka yüzünde kadına şiddete hayır propagandasıyla oluşturabilmek, hem müşterilerle olsun hem de sosyal ağda böyle bir şeye karar verdik. Aynı bu süreç içinde şuna üzülmüşümdür. Tişörtlerimizi sipariş verip, beklediğimizde dahi Pınar Gültekin cinayeti işlendi. 15 günlük süreçte bile 4-5 tane daha isim ekleyebiliyorduk. Bu çok üzücü oldu benim için. Olabildiğince burada müşterilerimizden ziyade daha çok ben bunu Amasya için yaptım, umarım daha çok yerlere de ulaşır” dedi.
Müşterilerden Mehmet Dirican, “Bu uygulama çok güzel, kadına şiddete karşı güzel bir proje geliştirmişler. Çalışanların tişörtlerine şiddete uğrayan kadınların isimlerini yazmışlar. Gerçekten dikkat çekici” şeklinde konuştu.
"Kadınlarımız bize Allah'ın emaneti" Bir diğer müşteri Fırat Gökhan Ateş ise, “İşletmenin uygulaması kadına şiddete karşı bir farkındalık oluşturmuş. Kadınlarımız bize Allah'ın emanetidir. Onlara kalkan eller kırılsın. Kadına el kaldırmak erkek adamın işi değildir zaten, aciz adamın işi" ifadelerini kullandı. (FT-SLH-
Kadına şiddete karşı tişörtlü farkındalık
İLGİLİ VİDEOLAR
Anadolu’nun yıldızları Aksaray’da buluştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yolcular önce şaşırdı, sonra alkışladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Treni 'Büyük Taaruz'un başladığı Afyon Kocatepe’ye ulaştı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şişli’de çocuklar iklim değişikliğine dikkat çekti
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Safran tohumları toprakla buluştu
27 Ağustos 2021 Cuma
Mavi kategoriye giren Kocaeli’de, aşı olan vatandaşlardan çağrı
27 Ağustos 2021 Cuma
Trafolar emniyet kemeri için uyardı
27 Ağustos 2021 Cuma
Çamlıdere höşmerim tatlısı coğrafi işaret tescilini ATO’da aldı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Mersin'de terör örgütü propagandası yapan 4 şüpheli yakalandı
26 Ağustos 2021 Perşembe
İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı
26 Ağustos 2021 Perşembe