İş yerinden görüntü
-İşçilerle görüntü
-Pastaneden görüntü
-Detaylar
-Girişimci ile röportaj
( NİĞDE ) NİĞDE
- Niğde’de yaşayan Buket Balaban hayalini kurduğu pasta ve ev yemekleri üretimi yapan işletmeye KOSGEB'den aldığı destekle kavuştu. İş yerini açmadan önce bir kafede çalışan genç girişimci, 1 buçuk yılda 22 çalışanı olan pastanenin patronu oldu. Evli ve 1 çocuk annesi Buket Balaban, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin lira hibe desteği ve daha sonra 100 bin lira sıfır faizli makine ekipman kredisi ile pasta ve ev yemekleri üzerine iş yeri kurdu. Çoğunluğu kadınlardan oluşan 22 kişiyi istihdam eden genç girişimci Buket Balaban, "Bir deli cesareti ile başladım. Daha önce bu anlamda hiç deneyimim yoktu, ne yemek yapmayı bilirdim ne de pasta yapmayı. Daha önce özel firmalarda yöneticilik yaptım. Bundan bir önceki işim bir kafede, özel bir sektörde yöneticilik yapmıştım oradan bir iş fikri oluştu neden ben yapmayım dedim ve eşime ben bir yer açmak istediğimi söyledim" dedi.
KOSGEB hibesinin kendisi için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Balaban, "Devletin 100 Bin Lira geri ödemeli, 50 Bin Lira da hibe desteğinden faydalandım. Bu anlamda kesinti olmadan, birebir paranın verildiği kişilerden biri olduk çünkü projemiz çok desteklendi. 4 kişiyle başladık bu yola şuanda 22 çalışanımız var. Çalışanlarımız genelde ev hanımları onlara istihdam sağlamak en büyük hayalimdi. 22 insana ekmek kapısı olabilmek çok güzel bir duygu" diye konuştu.
İş fikri olanlara da seslenen Balaban, "Hayalinizde kalmasın, böyle bir isteğiniz, çabanız varsa devlet bu anlamda size zaten ciddi destek sağlıyor. O yüzden sizde hayalinizin peşinden gidin. Zorluklar eminim her iş kolunda olduğu gibi bunda da olacaktır ama pes etmeden, azimle, ileriye dönük, kendimizi geliştirerek, devletin sunduğu imkanla birlikte eminim herkes bu seviyeye gelebilir" ifadelerini kullandı.
Kafede çalışan kadın KOSGEB desteğiyle kendi pastanesinin patronu oldu
İLGİLİ VİDEOLAR
Pandemiye rağmen tarımsal üretim değeri 1 yılda 2 milyar TL arttı
29 Ağustos 2021 Pazar
Aksaray Valisi Aydoğdu: 'Biz gençleri anlamazsak bizim bir geleceğimiz olmayacak”
26 Ağustos 2021 Perşembe
Kadın seyir halindeki otobüsten böyle düştü
26 Ağustos 2021 Perşembe
Silifke’de yaş incir 10 lira, kuru incir ise 50 liradan satılıyor
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Mersin'deki fuhuş operasyonunda 2 kişi tutuklandı
24 Ağustos 2021 Salı
Usta Yönetmen Yücel Çakmaklı mezarı başında anıldı
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Soylu selde mahsur kalan Kur’an kursu öğrencilerini kurtaran emekli astsubaya teşekkür etti
21 Ağustos 2021 Cumartesi
Gastronomi kenti Hatay'da geleceğin aşçıları sertifikalarını aldı
21 Ağustos 2021 Cumartesi
İntihara kalkıştı, pazarcılar branda açtı
20 Ağustos 2021 Cuma
Özer Türk Stadı TFF kriterlerine uygun hale getiriliyor
20 Ağustos 2021 Cuma