Başkent'teki terör saldırısı, annesi hamileyken yaşamını yitiren babasını tanımadan büyüyen 16 yaşındaki Destina Peri Parlak'ın hayatını çaldı...

En büyük hayali iyi bir üniversiteye girmek olan 10. sınıf öğrencisi Destina Peri Parlak, annesiyle yaşama tutunmaya çalışıyordu. Ankara'daki terör saldırısı, Peri ile hayatı paylaşan annesinin de yarınlarını kararttı.

Genç kızın Ayrancı Anadolu Lisesindeki fizik öğretmeni Ali Çiper, olaydan sonra her yerde Peri'yi aradıklarını ancak uzun süre kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Tek tek hastaneleri gezip yaralı listesine baktıklarını ancak gece yarısı Adli Tıp'tan aldıkları haberle yıkıldıklarını anlatan Çiper, yaşadıkları acıyı 'Zor geçen saatler, gece yarısını vurduğunda bizim için daha da karardı. Peri'nin öldüğü haberini aldık' sözleriyle dile getirdi.


Destina Peri Parlak annesi ile

'Oğlumun sınıf arkadaşıydı'

Peri'nin babasının, annesi hamileyken hayatını kaybettiğini belirten Çiper, 'Hayatta birbirlerinden başka kimseleri yoktu' dedi.

Çiper, 'Peri çok çalışkandı, başarılı bir öğrenciydi. Her şeyden önce çok kibardı. Herkes tarafından çok seviliyordu. Biz öğretmenleri de kimseleri olmadığını biliyor ve yakından ilgileniyorduk. Milletçe başımız sağ olsun. Oğlumun sınıf arkadaşıydı. Peri'nin yerinde oğlum da olabilirdi. Allah, annesine, arkadaşlarına ve sevenlerine sabır versin' diye konuştu.

Peri'nin okul arkadaşı Erdem Çiper de 'O, dünyanın en saf insanıydı. Adı gibi periydi. Çok başarılıydı ve bir sürü hayali vardı. Çok ama çok üzgünüm' ifadelerini kullandı.


Kahraman şoför dehşet dolu anları anlattı!

Patlamayı yaşayan şoför Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki vatandaşların çıkarılmasına yardım etti.

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki vatandaşların çıkarılmasına yardım etti.

Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altında olan Yılmaz, yüzünde, el ve bacaklarında yanıklar bulunduğunu, genel durumunun ise iyi olduğunu söyledi.



'PATLAMA HAREKET HALİNDEYKEN OLDU'

Kullandığı Esertepe-Kızılay-Bakanlıklar seferini yapan 284 numaralı otobüste 10'un üzerinde yolcu bulunduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
' Saat 18.40'ta Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan yolcu aldım. Kızılay'daki trafik lambası yeşil yanıyordu. Sönmesine 50 saniye vardı. Ben orta şeritten seyrediyordum. Yaklaşık 30 kilometre süratim vardı. Sol şerit boştu. Sağ şeritte bir taksi ile halkotobüsü vardı. Işıkları geçtikten 50 metre sonra kendimizi bir alev topunun içerisinde bulduk. '

'PARÇALANAN CAMDAN DIŞARI FIRLADIM'

Büyük bir patlama meydana geldiğini söyleyen Yılmaz, ' Otobüs sol şeride doğru savruldu. Patlama sağ tarafta orta kapıya yakın yerde, otobüs hareket halindeyken meydana geldi. Patlamanın etkisiyle otobüsün havaya fırladığını hissettim ' ifadelerini kullandı. Otobüsün parçalanan camından dışarı fırladığını anlatan Yılmaz, bir süre yerde yattıktan sonra kalkarak önünde bulunan halk otobüsüne yöneldiğini aktardı.

Halk otobüsünde bulunanların dışarı çıkmaya çalıştığını dile getiren Yılmaz, ' Dışarı ilk çıktığımda bilincim yerindeydi. Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak istedim. Otobüse yöneldim. Birkaçının çıkarılmasına yardımcı oldum ' sözleriyle o anı anlattı. Tedavisinin bugün tamamlanarak taburcu edileceğini bildiren Yılmaz, en kısa zamanda görevine dönmek istediğini belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile