Salatalıklı dondurma yakın ve genel planlar
- Silah beyaz ondurma detayları
- Vatandaşlara ikram
- Müşteri röportajları
- Alpedo yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu röportaj
- Dondurmalar özel detay
( KAHRAMANMARAŞ )- Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz günlerde üretilen siyah dondurma ile birlikte bugün itibariyle salatalıklı dondurma, 7 ülkede 72 bin noktada satışa sunuldu- Salatalığı hiç böyle yediniz mi? KAHRAMANMARAŞ
- Kahramanmaraş’ta Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescilli Maraş dondurmasının artık salatalıklı çeşidi raflarda yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde kömür karası ‘Siyah inci’ adıyla üretimi yapılan ve ülke genelinde yoğun ilgiyle karşılanan Maraş dondurma çeşitlerine bir yenisi daha eklendi. Salatalıklı dondurma, siyah inci ile birlikte 7 ülkede 72 bin noktada satışa sunuldu. Keçi sütü, salep ve şekerin birleşimiyle ustaların marifetli elleriyle vatandaşların hizmetine sunulan Maraş dondurması artık rengarenk. Maraş’ın gülü (beyaz), Siyah inci (kömür karası) ve Salatalık (yeşil) rengiyle satışa sunulan dondurma çeşitleri hakkında İHA Muhabirine bilgi veren Alpedo Kervan Lezzet Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, an itibariyle salatalık dondurmayı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
“7 ülkede 72 bin noktada satışa sunuldu” Yeni çeşit hakkında bil veren Kervancıoğlu, “Bugün çok güzel bir ürün çıkarttık. Maraş’ın gülü, siyah incinin ardından salatalıklı dondurmasını çıkardık. 4 aylık AR-GE çalışmamızın ardından çıkardık. Neticede şehrimize ve ülkemize çok güzel bir ürün kazandırdık. Dondurmanın faydası anlatılmakla bitmiyor. Salatalıklı dondurmamız ise, yüzde 30 salatalık sütünden yüzde 70’de keçi sütünden geliştirdiğimiz ilk gün olmasına rağmen yoğun ilgi görüyor. Yine diğer çeşitlerimizde olduğu gibi salatalıklarımız Türkoğlu ilçesinde organik olarak yetişiyor. Bilindiği üzere Kahramanmaraş dondurmamız doğan bir dondurma. Bunun ikisini birleştirdiğimizde harika bir ürün çıktı. Yeni çeşidimizi buradan herkese tavsiye ediyorum. Salatalık bilindiği üzere hazmı kolaylaştırır, İnsanların kilo dengesini koruyor. Yeni çeşidimizi 7 ülkeye, 72 bin noktamıza hızlı bir şekilde yayacağız. Türkiye’de her vatandaşımız bu ürünü tatmış olacaklar. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Salatalıklı dondurmayı tadan vatandaşlar ise, yeni çeşidi çok beğendiklerini ifade ederek işletme sahiplerine teşekkür ettiler. (OZR-
Kahramanmaraş’ta salatalıklı dondurma üretildi
İLGİLİ VİDEOLAR
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
30 Ağustos Zafer Bayramı Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı
31 Ağustos 2021 Salı
Türk Bayrakları ile donatılan tekneler meşalelerle Zafer Bayramı'nı kutladılar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayserililer 'Kurtalan Ekspres' coştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Metin Diyadin: “Mağlup duruma düşünce biraz daha risk alalım dedik”
29 Ağustos 2021 Pazar
Ayvalık’ta örtü yangınına anında müdahale
29 Ağustos 2021 Pazar
Erciyes Motofest devam ediyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Kuraklık balıkçıl kuş türlerini farklı yaşam alanlarına göç ettiriyor
29 Ağustos 2021 Pazar