- Sunumdan görüntüler - Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Dinç ile röportaKahvehanede telefon dolandırıcılığı ve güvenli interneti anlattılar - Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dinç: - "Projeyle eski geleneklerimizi ve kültürümüzü canlandırmaya çalışacağız. Bu şekilde okulumuz öğrenci ve öğretmenleri mahallede daha iyi tanınacak"EDİRNE (AA) - Edirne 'de uygulamaya geçen "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında bir kahvehanede internet - telefon dolandırıcılığı ve güvenli sosyal medya kullanımıyla ilgili farkındalık çalışması yapıldı. Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim bölümü öğretmen ve öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünün meslek liselerinde uygulamaya koyduğu "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" çerçevesinde farklı konularda vatandaşlarla bir araya gelip bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapmaya başladı.
Proje kapsamında Saraçhane semtinde bir kahvehanede vatandaşlarla buluşan öğretmen ve öğrenciler telefon dolandırıcılığı, kredi kartı dolandırıcılığı, internet ve sosyal medya kullanımı, güvenli site kavramı ve güvenli alışveriş ile ilgili video gösterimi ve sunum yaptı.Yapılan sunumu dikkatli şekilde takip eden vatandaşlar, başlarından geçen dolandırıcılık girşimlerini anlatıp ne yapılması gerektiği konusunda eğitmenlerden bilgi aldılar. Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin okul ve vatandaşları buluşturduğunu söyledi.
Projede öğretmen ve öğrencilerin birlikte güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Dinç, şunları kaydetti:"Proje kapsamında Saraçhane semtinde vatandaşlarımızla buluşup onlara güvenli internet ve siber dolandırıcılık konusunda bilgiler verdik. Güzel bir çalışma oldu. Onlardan gelen soruları cevapladık. Projemiz kapsamında farklı konularda çalışmalarımız olacak. Selimiye Camisi'nde etkinliklerimiz olacak. Muhtarlarımızla iletişime geçip maddi zorluk yaşayan vatandaşlarımıza yardımlarımız olacak. Öğrencilerimiz, okuma - yazma bilmeyen ve yaşlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edip onlara gazete okuyacak. Projeyle eski geleneklerimizi ve kültürümüzü canlandırmaya çalışacağız. Bu şekilde okulumuz öğrenci ve öğretmenleri mahallede daha iyi tanınacak. Kaynaşma ortamı oluşturulacak."
Kahvehanede telefon dolandırıcılığı ve güvenli interneti anlattılar - EDİRNE
İLGİLİ VİDEOLAR
500 bin TL değerindeki ziynet eşyasını almak üzereyken suçüstü yakalandı...O anlar kameralara yansıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Hakkında 13 yıl 9 ay hapis cezası olan şahıs kimliksiz olarak yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Çorum’da okullar yüz yüze eğitime hazır
29 Ağustos 2021 Pazar
Öğrenci ve velilere 'kapora dolandırıcılığı' uyarısı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Öğrencilerin sağlığını korumak hepimizin görevi”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Dogecoin mağduru avukatı Keskin: 'Thodex'ten daha büyük bir dolandırıcılık'
27 Ağustos 2021 Cuma
Çankaya’da okullara temizlik malzemesi, öğrencilere hijyen seti
27 Ağustos 2021 Cuma
Miniklerin Zafer Bayramı coşkusu
27 Ağustos 2021 Cuma