Kam milinden tümör protezine

-Medikal parçalarının üretimi detaylar
--Röp
--Üretilen parçalardan detaylar
--Kam mili üretimi (ARŞİV)

( SİVAS - ÖZEL - HD)- Sivas'ta kam mili üretip dünya devlerine pazarlayan ağır sanayi firması, bir ilke imza atarak boyutlandırılabilen kemik protezleri üretti.- İnsan saçının 30 bölü 12i oranında hassasiyet ile otomobil parçası üreten firmanın üretmeyi başardığı kemik protezleri ürünler hastalarda kullanılmaya başladı SİVAS

- Sivas'ta otomobil kam mili üretip dünya devi otomobil firmalarına ihraç eden ağır sanayi kuruluşunu, sahip olduğu insan saçının 30'da 1'i parça üretim teknolojisi ile boyutlandırılabilir kemik protezi üretmeyi başardı. Sivas'ta 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren ağır sanayi firması ESTAŞ, ürettiği kam millerini dünyanın önde gelen otomobil firmalarına ihraç etmesi ve Formula pistlerinde yarışan yüksek performanslı otomobillerin kam millerini üretmesi ile adından söz ettirmişti. Firma ayrıca, talaşlı üretim, döküm ve ısı ünitelerini bir arada bulunduran dünyada ki tek kam mili üreticisi konumunda bulunuyor. Otomobil parçasından insan parçasına Otomobiller için hayati derecede önem taşıyan kam mili üreden firma, saçın 30'da 1'i incelikteki hassasiyette parça üretme kapasitesini insan parçası üretiminde de kullanmayı başardı. Firma uzun yıllardır üzerinde sürdürdüğü çalışmalarını tamamlayıp Türkiye’de bir ilke imza atarak; tümör protezleri, titanyum vida ve çivi sitemleri, spiral cerrahi sistemleri ve kilitli plaklar üretmeyi başardı. Ayrıca firma dünyada bir ilki gerçekleştirip boyutlandırılabilen protez kemik geliştirdi. Saç telinin 30'da 1'i incelikte çalıştılar ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, fabrikalarında saç teminin 30'da 1'i incelikte ki hassasiyette parça çıkartma kabiliyetine sahip olduklarını belirterek,"Eksantrik mili üretimi çok hassas ölçüler gerektiriyor. Kav milleri, mikron olarak hesaplanabilecek saç telinin 30'da 1'i incelikte hassasiyete ki işlemlerden geçiyor. Firmamızın çok hassas parça çıkartma kabiliyeti var. Bu alt yapımızdan istifade edip, bu alanda teşviklerden de istifade ederek ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarıp ithalatı azaltarak ihracatı arttırabileceğimiz ürünlere yöneldik. Patentlerimizi geliştirerek Türk bilim adamlarımızın da değiştiği ile dünyada sadece bizde olan ürünler ortaya koyduk. Bu ürünlerimizdeki ana maksadımız, tümörlü, kemik üzerinde ki sıkıntılı parçaların temizlenerek kullanılır hale gelmesini destekleyen ürünler. Bunları modüler yapıda geliştirdik. Bunları yaparken kullanımlarında gerekli yardımcı elemanları da ürettik." dedi.
Türkiye'den dünyaya ihraç edilecek Mavuş, ürettikleri parçaların Türkiye’de hastalarda uygulanmaya başlandığını ifade ederek,"Ürünlerimizle ilgili C belgesini aldık. Yurt içindeki hastanelerde ürünlerimizin kullanımına başlanıldı. İlk etapta benzer ürünlerde ki ithalatın önünü kesiyoruz. Bundan sonraki aşamada Avrupa, ABD ve diğer ülkelerde ki gerekli onayları alarak ihracata başlamaktır. Ciddi bir Pazar oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’de bu alanda ilk kez biz patent aldık. Daha önce ithal ediliyordu. Benzer ürün geliştiren firmalar tek tip parça ürün çıkartıyordu. Bizim ürettiğimiz parçalar ise eklem ve kemikteki ihtiyaca göre boyutlandırılabiliyor. Bu tedavide çok büyük bir avantaj sağlıyor." diye konuştu.
Yerli otomobil motoruna talip Mavuş, firma olarak yerli motor sanayisine katkı sağlamaya hazır olduklarını söyleyerek,"Bunların yanında üzerinde çalıştığımız ve geliştirdiğimiz başka teknolojiler de var. Eksantrik milinde hem savunma sanayisine yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Zırhlı tankımızın motoru, hava araçlarımızı motoru, zırhlı taşıyıcılarımızın motorları, yerli otomobilimizin motoru, bunlar tartışılıyor. Bunları hepsinde firmamızı göreceksiniz." şeklinde konuştu.
(GF-
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile