28 Şubat Post Modern darbesi döneminde eski başbakanı Tansu Çiller'in başdanışmanlığını yapan o isimden şok iddialar..

Beyaz Tv'de ekrana gelen Dinamit programına telefonla bağlanan Çiller'in başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık 28 Şubat sürecinde dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in vatana ihanet suçuyla yargılanmak istediğini ancak, bu operasyona Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın izin vermediği iddia etti.

28 Şubat döneminde Tansu Çiller'in Başdanışmanı olan Hüseyin Kocabıyık, Tansu Çiller hakkında 'Vatana ihanet ' suçuyla bir dosya hazırlandığını, Çiller'in bu suçla yargılanmak istediğini, ancak bu dosyanın dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı tarafından insafa gelerek yırtıldığını öne sürdü.

ÇİLLER CIA AJANI DİYE MANŞET ATTILAR

Hürriyet Gazetesi'nin bu operasyonun içinde bulunduğunu iddia eden Kocabıyık 'Bir sabah Hürriyet gazetesinin Ankara baskısında bir baktım 9 sütuna 'Çiller CİA ajanı ' diye manşet vardı. Tansu Çiller beni aradı ve 'Bana bunu da yaptılar diye' ağladı. Bende kendisini teselli ettim. Uğur Dündar ve Haluk Şahin bunlar diyordu ki: 'Çiller CİA ajanı' hatta Çiller'le CİA bağlantısı kurabilmek için bir sürü yazı yazdılar. ' dedi.

KARADAYI İNSAFA GELDİ
Doğru Perinçek'in Çiller'in vatan haini olduğuna dair bir dosya hazırladığını öne süren Kocabıyık sözlerini şöyle sürdürdü:
Ardından Doğu Perinçek 'Çiller CİA ajanı ' diye bir dosya hazırladı. Bütün bunlar birikti ve Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde toplandı. Genelkurmay Adli Müşavirliği bunu dosya haline getirdi ve Genelkurmay Başkanı'nın önüne koydu. Genelkurmay Başkanı insafa gelip o dosyayı çöp kutusuna atmasaydı, Tansu hanım 'Vatana ihanet ' suçuyla yargılanacaktı. Bu bir şebekeydi .Bu hükümete yıkmaya yönelik bir operasyondu. Bunun içine Uğur Dündar'da, Haluk Şahin'de, Doğu Perinçek'te, bir takım askerlerde girdi. ' dedi.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile