Kayısıların toplanması detay görüntü
-Kayısılardan detay görüntü
-Römorka yüklenmesinden detay görüntüler
-Üretici Ahmet Türkmen'in konuşması
-Üretici Halil Türkmen'in konuşması
( MANİSA -ÖZEL)- Kayısı da bu yıl rekolte de fiyatlar da beklentiyi karşılamadı- Üretici Ahmet Türkmen:- “Çileyi üretici çekiyor, parayı aracı kazanıyor”- “Fiyat pazarda iyi, tarlada düşük” MANİSA
- Manisa yöresinde en fazla kayısı üretimi yapılan Salihli'de, kayısı fiyatlarının bir haftada yarı yarıya düşmesi üreticiyi üzdü. Kayısı rekoltesinin düşük olduğuna vurgu yapan üretici Ahmet Türkmen “Bir hafta önce 4 lira olan kayısı fiyatı, şuan yarı yarıya düştü. Ancak pazarda 7-8 liraya satılan kayısı, şuan tarlada 2 lira alıcı buluyor. Kısacası her yıl olduğu gibi, çileyi üretici çekip, parayı aracı kazanıyor” dedi.
Manisa yöresinde en fazla kayısı üretimi yapılan Salihli'nin Dombaylı, Adala ve Bezirganlı Mahallelerinde kayısı hasadına başlandı. Kayısı bahçelerinde hasat yapan üreticiler bu yıl hem rekolteden hem de fiyatlardan dert yandı. Bölgenin önemli ürünlerinden kayısı hasadına yaklaşık bir hafta önce başladıklarını vurgu yapan üretici Ahmet Türkmen “Hasadın başladığı günlerde kayısı fiyatı 4 lira fiyat bandında idi. Fakat bir hafta fiyat yarıya düştü ve 2 lira oldu. Ancak şuan tarlada 2 lira olan kayısı, pazarda 7-8 liraya satılıyor. Ülkemizde her üründe olduğu gibi, bu üründe de aracı kazanmaktadır. Bu yıl kayısı rekoltesinin düşük olmasına rağmen, fiyatlar düşük, bu da bizi mutsuz ediyor, kısacası kar marjımız düşüyor” dedi.
“Pazarda iyi, tarlada düşük” Perfect cinsi kayısıyı hasat ettiklerini belirten üretici Halil Türkmen, bu cinsin Salihli bölgesinde yeni yaygınlaşan bir çeşit olduğunu söyledi.
Bölgede çeşit çeşit kayısıların yer aldığını ifade eden Türkmen “Bu gördükleriniz henüz 3 yaşında olmasına rağmen, verimi güzel, ama kayısı ücreti çok düşük. Masraflar çok yüksek, piyasa belli, kayısıya alıcı var, ama yinede fiyatlar çok düşük” dedi.
Perfect cinsi kayısının kremasının çok güzel olduğunu dile getiren Türkmen “Perfect yenilebilir bir kayısı çeşididir. Pazarda fiyatı iyi ama, tüccarda fiyatı çok düşük. Topladığımız kayısı ihracat olarak gitmesine rağmen, fiyatı çok düşük gidiyor. Bugün ihracata giden fiyatla, müstahsilden alınan fiyatlar kıyaslanırsa, üreticinin eline ne geçiyor, belki beşte biri” diyerek düşük kayısı fiyatlarına tepki gösterdi.
Kayısı fiyatlarındaki düşüş üreticiyi üzdü
İLGİLİ VİDEOLAR
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
30 Ağustos Zafer Bayramı Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı
31 Ağustos 2021 Salı
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayserililer 'Kurtalan Ekspres' coştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Metin Diyadin: “Mağlup duruma düşünce biraz daha risk alalım dedik”
29 Ağustos 2021 Pazar
Ayvalık’ta örtü yangınına anında müdahale
29 Ağustos 2021 Pazar
Muş'ta silajlık mısır hasadına başlandı
29 Ağustos 2021 Pazar
Erciyes Motofest devam ediyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Kuraklık balıkçıl kuş türlerini farklı yaşam alanlarına göç ettiriyor
29 Ağustos 2021 Pazar