- Pastırma ve sucuklardan görüntü
-- Pastırmanın dilimlenmesi
-- Pastırmanın diliminin tartılması
-- Esnaf Yasin Güzel ile röportaj
-- Detaylar
( KAYSERİ ) -- Pastırmacı Yasin Güzel: "Birkaç defa zam geldi ama esnaf olarak yansıtmadık"- "Koronadan korunmak için pastırma tüketin" KAYSERİ
- Pastırmasıyla meşhur Kayseri'de yaklaşan Ramazan ayı öncesinde pastırmanın dilimi 1.5 TL oldu. Kayseri'de yaklaşan Ramazan ayı öncesinde pastırma ve sucuk fiyatlarına birkaç kez zam gelmesine rağmen esnaf fiyatlara yansıtmadı. Pastırmanın diliminin 1.5 TL olduğu Kayseri'de esnaflar, pastırmanın bağışıklık sistemini artırdığından dolayı korona virüsten korunmak için pastırma tüketilmesi gerektiğini söyledi.
18 yıldır pastırma ve sucukla uğraşan esnaf Yasin Güzel; "Kale önünde esnafım. Çalışmaya devam ediyoruz. Şuanda her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de bir boşluk var. Sonuçta gıda sektörü çok ani büyük bir düşü yaşamadık. Ramazanın gelmesi ile işlerimizin artacağını umuyoruz. İnsanlar evlerinde pastırma, sucuk yiyeceklerdir illaki. Bu yüzden şimdilik çok fazla bir düşüş görmüyoruz. Fiyatlarımız aynı zaten. Geçen sene itibari ile fiyatlarımız aynı. Tabi bunun üzerine 2 defa 3 defa zam geldi ama esnaf olarak biz yansıtamadık. İyi bir pastırmanın kilosu 150 TL. Diğer pastırma çeşitlerimiz 130 TL, 110 TL. Sucuklarımız da 45 TL’ye satılıyor. 55 TL’ye var 70 TL’ye var. Yağ oranına göre değişiyor. 1.5 TL,2.5 TL civarında pastırma dilimi değişiyor" diye konuştu.
"Korona virüsten korunmak için pastırma tüketin" Pastırmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de aktaran Güzel; "Bol bol pastırma yemelerini tavsiye ediyorum. Koronadan koruduğu aşikar. İçerisinde sarımsak var çemen tozu var. Bunlar bağışıklık sistemini artıran yiyeceklerdir" ifadelerini kullandı. (TB-AÖ-
Kayseri'de pastırmanın dilimi 1.5 TL oldu
İLGİLİ VİDEOLAR
- İtalya'da 15 katlı binada korkutan yangın
29 Ağustos 2021 Pazar
'Beyaz çarşaflı' motosiklet hırsızı kamerada
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Türk-İş Başkanı Atalay: “15 milyon örgütsüz insan var”
27 Ağustos 2021 Cuma
- Çin'de çok katlı binada yangın
27 Ağustos 2021 Cuma
Karabük'teki 476 odalı bina üniversite yurdu olacak
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Elazığ’da çatı yangını
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Şişhane'deki 7 katlı otelde çıkan yangın paniğe neden oldu
22 Ağustos 2021 Pazar
Felaketin boyutunu gözler önüne seren binaların son hali görüntülendi
22 Ağustos 2021 Pazar
Büyükçekmece’de kadın cinayetinde detaylar ortaya çıktı
19 Ağustos 2021 Perşembe
- Ataşehir’de hayalet bina: 35 yıldır bitmeyen inşaat
19 Ağustos 2021 Perşembe