Kayseri'de daha önce de aynı suçtan kaydı bulunan bir kişi, gerçeğinden ayır edilemeyecek kalitede sahte para bastığı belirlendi. Şahıs düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken zanlının bastığı sahte paraların mor ışık cihazı tarafından bile ayırt edilemediği belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte para basıldığı ve piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine harekete geçti.

Toplanan bilgiler ışığında daha önce de 'sahte para bulundurmak, nakletmek ve piyasaya sürmek' suçlarından kaydı bulunan A.K. takibe alındı. Şüphelinin Balıkesir'den temin ettiği sahte para basımında kullanılan malzemeler ile hazırladığı paraları Kayseri'ye getirerek faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi.

Şehirler arası otobüs terminalinde gözaltına alınan A.K.'nin kolilerine de el konuldu.

Koli ve valizlerde yapılan aramada, değişik seri nolu 13 adet sahte 5 lira, 708 adet tek taraflı A4 kağıdı üzerine baskısı yapılan banknot, yazıcı, 12 muhtelif renklerde kartuş mürekkebi, simli kalem, cetveller, mor ışık cihazı, 2 mor ışıklı kalem, çok sayıda çeşitli ebatlarda ve uçta kalem, fırça, yapıştırıcı, 620 adet üzerinde sahte para kalıbı bulunan A4 kağıdı ele geçirildi. Sahte kimlikle yakalanan şüphelinin, sahte para basma işini bir hayli ilerlettiği belirtildi. Şahsın, baskı sırasında ithal kartüş mürekkebi kullandığı ve özel bir düzenekle mürekkebi kartuşlara doldurduğu bilgisi verildi. Şüphelinin üzerinde bulunan sahte 5 liraların mor ışık cihazına tutulduğunda fark edilmediği de anlaşıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli A.K. adli mercilere sevk edildi.

Kayseride Sahte Para Operasyonu

Balıkesir'den sahte para ile basımı için kullandığı malzemelerle Kayseri'ye gelen kişi, polisin sıkı takibi ile şehirlerarası otobüs terminalinde yakayı ele verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile