MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması konusuna değindi. Bahçeli hükümete destek vererek, "1 Mayıs Taksim günü değildir. Taksim ısrarı işçilerin yarasına merhem değildir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına sert tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, 'Başbakan Erdoğan, Türk milletinin üzerinden taziye kurbanı keserek, kendisini aklama ve temize çıkarma sinsiliğine soyunmuştur. Başbakan'ın taziyesi bir nevi sözde soykırım özrüdür' dedi.

Bahçeli, bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç sayesinde Başbakanlık yaptığını savunarak, 'Dün demokrasi kahramanı olduğu, tek başına vesayet odaklarına direndiği övülerek söylenen Sayın Kılıç, birden bire nasıl paralel yapının avukatı olarak suçlanmış, nasıl karşı mahalleye atılmış, ne olmuştur da sömürge valisi edasıyla konuştuğu dile getirilmiştir'' diye konuştu.

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması konusuna da değinen Bahçeli, '1 Mayıs Taksim günü değildir. Taksim ısrarı işçilerin yarasına merhem değildir. 1 Mayıs taş, sopa, panzer, gaz günü değildir. Kutlamalara katılanlara polis hoşgörülü olmalıdır. İşçi ve sendikalar uyanık olmalıdır. Başbakan ve hükümeti ateşe benzinle gitmemelidir.' ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, Mısır'da verilen idam kararlarına da sert çıktı.


Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

''Türkiye hem içte hem dışta bölücü partiler tarafından sarılmıştır. Diyorlar ki Almanya'nın 16 federal bölgesi var, Rusya'nın da 81 özerkliği varmış. Varsa var ne yapalım ne diyelim. Türkiye'nin toprak bütünlüğünü bölmek isteyenler bilsin ki biz bu ülkeyi pazardan almadık sokakta bulmadık. Kürdistan rüyasında olan sevimsizler MHP sizlerin hesaplarını boşa çıkarmaya muktedirdir.

MISIR'DA 683 YENİ İDAM KARARI
Mısır'da adaleti hiçe sayan idam kararları insanım diyen herkesi hayal kırıklığına uğratmıştır. Bize göre Mısır'da Mısır halkı böylesi bir zalimliği hak etmemektedir. Bu idam kararlarının Mısır'ın bütünlüğüne hasar vereceği bir gerçektir. Mısır'daki bu kahredici gelişmeler İslam aleminde karşılıksız bırakılmamalıdır. Başbakan'ın sivri dili Türkiye'yi bölgesinde etkisizleştirmiştir. Şu an hiçbir komşu ülke sözümüzü dinlemeyecek durumdadır.

BAŞBAKAN'IN 1915 MESAJI

Sayın Başbakan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına tepkimizi gösterdik. Empatiyi sadece Türk milleti mi yapacak? Başbakan Erdoğan, Türk milletinin üzerinden taziye kurbanı keserek, kendisini aklama ve temize çıkarma sinsiliğine soyunmuştur. Başbakan'ın taziyesi bir nevi sözde soykırım özrüdür. Başbakan Türk tarihini lekelemekten uzak durmalıdır.

HAŞİM KILIÇ'IN AÇIKLAMALARI

Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıldönümü kutlanmıştır. Bu vesile ile Başkan Sayın Haşim Kılıç'ın sözleri Başbakan ve partisini aşırı derece rahatsız etmiş ve kızdırmıştır. Başkanın ifadeleri yerini bulmuş yarası olan fail bozularak harekete geçmiştir. Haşim Kılıç'ın ifadeleri yerini bulmuş yarası olan gocunarak Kılıç'a karşı saldırı kampanyası başlatılmıştır.

Dün demokrasi kahramanı olduğu, tek başına vesayet odaklarına direndiği övülerek söylenen Sayın Kılıç, birden bire nasıl paralel yapının avukatı olarak suçlanmış, nasıl karşı mahalleye atılmış, ne olmuştur da sömürge valisi edasıyla konuştuğu dile getirilmiştir.

Haşim Kılıç'ın konuşmaları elbette haklı, doğru ve yerindedir. Neden şimdiye kadar beklemiştir? Başbakan Erdoğan eski dostuna neden yüz çevirmiştir. Acaba ülke gündemi farklı bir mecraya mı çekilmek istenmektedir. Eğer bugün AKP iktidardaysa bu bir bakıma Haşim Kılıç sayesindedir. Bizi kaygılanadıran husus AYM'nin siyasi polemiklerin içine çekilmesidir.

Başbakan Erdoğan AYM'nin dinlendiğini geçen hafta sonu gündeme taşımıştır. Yani Başbakan dinlenenlerin tehdit edildiğini ima etmektedir. Sayın Erdoğan sen iktidarda değil misin başbakan değil misin?

Başbakan Erdoğan'dan cumhura baş olmaz. Çankaya Köşkü yolsuzluktan yüzü simsiyah kesilmiş bu şahsı barındıramaz.

'FENERBAHÇE'Yİ KUTLUYORUM'
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe futbol kulübünün şampiyonluğunu kutluyorum. İnanıyorum ki şampiyonluk adalete yeni bir fener yakacaktır.''


Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısında Konuştu - 29 Nisan 2014

Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, MİT yasasını da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini belirtti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, MİT yasasına şiddetle karşı çıkacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, ayrıca, Aziz Yıldırım'ın da adil yargılanmadığını savundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

''Önümüzdeki hafta parlamentoya fezlekeler gelecek. 5 aydır sürüyor. Görüşülecek ama günü Pazartesi günü olarak seçmişler. Pazartesi günü Meclis TV yayın yapmıyor. Madem 4 bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları var millet seyretsin. Japonya yolsuzluk soruşturmasını canlı olarak izletti. Ne diyordu danışmanı 'biz Meclis TV'yi kapattık siz alt yazı geçiyorsunuz.'

Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz. Paraları sıfırlama için oğluna talimat veriyor, arta kalan 30 milyon Euro ile villa aldırıyor. Bunları da bekliyoruz. Yürekli, namuslu ve ülkesine karşı sorumluluk hisseden hukuk fakültesinin hakkını veren, korkmayan, yiğit, cesur bir savcı arıyoruz. Böyle bir savcı çıkacaktır.

Ne diyordu İnönü; 'namuslular da namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır' İstedikleri kadar yasaklasınlar Meclis TV'yi biz bunu kamuoyuna taşıyacağız. Demokrasi ve hukuk zaafa uğrarsa ülkenin geleceğine totaliter sistem egemen olur.

Hukukun olmadığı yerde hiç kimsenin güvencesi yoktur, diktatörler de dahil.

15 Nisan 2014... AB'den Sorumlu Bakan Mevlüt Çavuşoğlu. 'Öyle bir süreç yaşıyoruz ki kimse kendini güvende hissetmiyor, Sayın Başbakanımız da kendini güvende hissetmiyor' 12 yıldır bu ülkeyi yönetenler kendini güvende hissetmiyorsa soksktaki sadec vatandaş nasıl kendini güvende hissedecek. Bir ülkenin başbakanı kendini güvende hissetmiyor, dönüp bunu halkına şikayet ediyor. Usta değil, çırak bile olamazsın.

CHP bu konuda defalarca uyardı, Türkiye'nin iyiye gitmediğini, demokrasinin yara aldığını defalarca dile getirdik. En son telefon dinlemeleriyle ilgili bir milletvekili arkadaşımız 'telefonlarımız dinleniyor' diye kaygısını dile getiriyor. 'Yasal olmayan işiniz yoksa dinlenmekten korkmayın' demişti bundan sorumlu olan bakan.

Zaman zaman bizi de eleştirirler, eleştirye her zaman saygı gösteririm ama eleştirinin samimi olması lazım. Biz onlar gibi değiliz. Bize 'siz cemaatle işbirliği yapıyorsunuz' diyor, şerefin varsa çıkarsın bunu belgeleriyle ortaya koyarsın. Yapabilir misin? Ama kendisi ne diyordu?

24 Kasım 2013... 'Şimdiye kadar cemaatteki kardeşlerimiz bizden ne istedi de yapmadık.' Birine kardeşim diyorsa elinde hançer arkaasından vurmak için bekliyordur? Esad'a da dedi, Kaddafi'ye de dedi, Erbakan'a dedi. Sen onlara neler verdin? Çık bir anlat bakalım.

'Bunların elinde şantaj kasetleri var' diyor. Bu şantaj kasetlerini sen nerede biliyorsun? Adım gibi biliyorum, o şantaj kasetlerini gözlüğünü takarak nasıl izlediğini de biliyorum. O şantaj kasetlerini sen kiminle beraber izledin? Senin önüne nasıl geldi? Senden adam gibi cevap bekliyorum.

MİT yasasını onayladılar, anayasayı çiğnediler. Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Milli istihbarat gerçekten milli olmak istiyorlarsa siyasetin arka bahçesi olmaktan vazgeçmeliler.

Fenerbahçe şampiyon oldu. Elbette takımın taraftarlarını yöneticilerini kutluyoruz. Aziz Başkan'ın büyük bir sıkıntı içinde olduğunu da biliyoruz. Biz öteden beri ÖYM'leri doğru bulmadığımızı söyledik. Eğer kişiler yargılanacaksa bağımsız ve tarfasız mahkemelerde yargılanır. Ama siz bağımsızı mahkemelerde değil de iktidarın arka bahçesinde yargılanıyorsanız bu tür haksızlıklar olur. O yüzden Fenerbahçe taraftarları biraz yaralı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile