Kermeste sattıkları ürünlerle aile bütçesine destek oluyor - TEKİRDAĞ
: - Kermesten genel detay görüntü - Kadınlarla röportaj - Çorlu'da El Ürünleri Satış Kermesine katılan kadınlar, yaptıkları ürünleri hem sergileme ve satma imkanı buluyorTEKİRDAĞ (AA) - Çorlu'da yaptıkları el emeği ürünleri satan kadınlar hem ekonomiye hemde aile bütçesine destek oluyor.İlçede kurulan El Ürünleri Satış Kermesine katılan kadınlar yaptıkları ürünleri burada sergileme ve satma imkanı buluyor.Kermese katılan Gönül Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el emeği ürünlerini satarak kızının eğitim hayatına destek olmaya çalıştığını belirtti.
Kermeslerde yer alarak hem kendisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştığını belirten Gönül, ''Çocukluğumdan beri örgü işine bir aşinalığım ve ilgim var. Bunu, sadece hobi olarak değil, bir gelir kaynağı olarak da düşündüm. Bölgede açılan kermes ve benzeri pazarlarda yer alarak ürettiğim el emeği göz nuru ürünleri satmaya başladım'' dedi.
- "Kızıma da bana da harçlık yine bu ürünlerden çıkıyor"Kadınların yaptığı el emeği ürünlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Bulut, kermeste yapılan ürünleri değerlendirme fırsatı da bulduklarını vurguladı.Kendisine bir gelir sağlamasının yanı sıra üniversite öğrencisi olan kızına da sattığı ürünlerin gelirleri ile finansman sağladığını dile getiren Bulut, ''Evde ürettiklerimizi değerlendirmeye çalışıyoruz. Sağ olsunlar bizim ürünlerimize ilgi alaka da çok iyi. Akşam evde örüyoruz, sabah burada satıyoruz. Buradaki el emeği göz nuru ürünlerimi satarak kızımı okutuyorum. Bunun yanında kızıma da bana da harçlık yine bu ürünlerden çıkıyor. Bunun yanında bu tür organizasyonlarda çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar da yakalıyoruz. Bundan sonra da ürettiklerimi satarak kızımı okutmaya devam edeceğim.'' diye konuştu.
İLGİLİ VİDEOLAR
Mahalleli zehirlenen canlar için ayağa kalktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bayburt’ta 100- 150 yıllık sandıkların yer aldığı 'Sandıkların Hikâyesi' yarışması sona erdi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Treni Eskişehir’de
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Abdullah Avcı: “Trabzonspor bu sene zirve yarışı verecektir”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Gürsel: ”İkinci yarı iyi oynadık, yetmedi”
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar