Kılıçdaroğlu: Hayırları çoğaltalım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu referandum öncesi 'Hayır' oylarının çoğaltılması gerektiğini ifade etti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

“Neden şimdi parlamento yetkisini bir kişiye veriyoruz? Bu sorunun cevabını her vatandaşa sorun.

Tek adam rejimi getiriyorlar. Her şeye muktedir olacak. Son derece tehlikeli… Hukukun üstünlüğü diyorlardı. Yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler.

Bir televizyon kanalına çıkıp tartışalım. Bu değişiklik istikrar için diyorlar. 15 yıldır ülkeyi yönetemediklerini itiraf ediyorlar.

BU KADAR YETKİ TEK KİŞİYE VERİRSENİZ...

Devlette uyumu sağlayacak Cumhurbaşkanlığı kurumu yok edilmiş oluyor. Başkana ' sen devletin yapısını tek başına değiştirebilirsin' diyorlar. Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz yarın Türkiye'yi bir maceranın içine sürüklemiş olursunuz.

Millet ile vekili arasında bağ yoksa buna nasıl milletvekili diyeceğiz?

HAYIRLARI ÇOĞALTMALIYIZ

Bu değişiklik bu milletin hangi sorununu çözüyor? Terör sorununu, işsizlik sorununu çözüyor mu? Hayır.

Biz bu referandumda ' Hayır'larımızı çoğaltmalıyız. Bu referandum bir partinin meselesi değil, bir memleket meselesidir.

Kendileri de neye evet diyeceklerini bilemediklerinden vatandaşa anlatamıyorlar. Karşımıza çıkamıyorlar. Bu yüzden ancak iftira atıp karalamaya çalışıyorlar. Şimdi bunlar bazen kendilerine de ihanet ederler. Büyüklerine de ederler. Bakın Saadet Partisi hayır diyor. Rahmetli Erbakan da başkanlık sistemine ' hayır' diyordu. Onlar da mı terörist?”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile