MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Bahçeli, 'Dik durduğunu ama dikleşmeyi sevmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan'ın Mursi hayranlığı, Rabia işaretiyle avunması ve oturduğu yerden Mısır'ın içişlerine karışma teşebbüsü, ülkemize ilave külfetler getirmiştir' dedi. Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan sabah akşam 'dört' (Rabia işareti) yaparak hangi soruna çare üretmiştir?'' diye sordu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yeni anayasa çalışmaları konusunda, ''Ben doğrusu kendimizi evlenme vaadiyle kandırılmış insanlara benzetiyorum' sözlerine sert tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, ''Sayın Mahkeme Başkanı neyi ima etmeye çalışmaktadır? Gelin kimdir, damat kimdir?'' diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin hedefinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da vardı.

MHP Lideri'nin konuşmasından satır başları şöyle:

MISIR'LA DİPLOMATİK KRİZ
''Dik durduğunu ama dikleşmeyi sevmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan'ın Mursi hayranlığı, Rabia işaretiyle avunması ve oturduğu yerden Mısır'ın içişlerine karışma teşebbüsü, ülkemize ilave külfetler getirmiştir. Hükümet Mısır politikasında karavana atmış yalnız kalmıştır. Zannedersiniz Başbakan Mursi'nin emanetçisidir.

'SABAH AKŞAM DÖRT YAPARAK HANGİ SORUNA ÇARE ÜRETMİŞTİR?'

Başbakan Erdoğan sabah akşam 'dört' (Rabia işareti) yaparak hangi soruna çare üretmiştir? Mursi'den önce Mehmet'i, Kahire'den önce Ankara'yı ve dört işareti yerine Türkiye'nin birliğini ve tekliğini düşünmelidir. Türkiye tüm komşularıyla küsemez küsmemelidir. Başbakan ve hükümetinin kısır politikaları acilen değişmelidir.

'PKK-PYD ORTAKLIĞI TÜRKMENLERE KAN KUSTURMAKTADIR'
PKK-PYD ortaklığı Türkmenlere kan kusturmaktadır. Doğuda başka batıda başka konuşan birisine Türk milleti inanmayacaktır. Başbakan'ın sıktığı ellerde Türkmen kanı vardır.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Yeni anayasa sürecindeki en ciddi bariyer, gerçekte Başbakan'dan başkası olmamıştır. Zira elinin altında, PKK-BDP ve İmralı canisi müşterekliğiyle hazırlanmış, Oslo'da son rötuşları yapılmış bir anayasanın hazırda bekletildiği anlaşılmaktadır.

Anayasa süreci AKP'nin ipe un sermesiyle farklı bir boyuta girmiştir. AKP cenahından yapılan açıklamar komisyondan hiçbir üyenin yeni anayasa yapılamayacağı yönündedir. Bu açıklama talihsizdir MHP'li üyeler yeni anayasanın yazılacağına inanmaktadır. Asıl heyecansızlık AKP'dedir.

'MHP MASADAN KALKAN TARAF OLMAYACAK'

MHP masana kalkan taraf olmayacak ve umudunu kaybetmeyecektir. Sayın Cemil Çiçek olmasa da çalışmalar sürecektir.

'HİÇBİR PARTİ ÇEKİLMEMİŞTİR, AKP BAHANE ARIYOR'
Hiçbir parti çekilmemiştir. AKP komisyondan ayrılmak için bahane aramaktadır. AKP tamam mı devam mı konusunda karar vermelidir. Sayın Cemil Çiçek 25 ayda uzlaşmaya kimin engel olduğunu açıklamalıdır.

'GELİN KİMDİR, DAMAT KİMDİR?'
Sayın Mahkeme Başkanı neyi ima etmeye çalışmaktadır? Gelin kimdir, damat kimdir? Anayasa Mahkemesi'nin görevi taşıdığı sorumluluğun gereğini yerine getirmektir. Anlaşılan başkan emekliliğinden sonraki yerini şimdiden hazırlamaktadır. Yüksek mahkemeyi polemiğin içine çekmeye hakkı yok. Sayın mahkeme başkanı kaş yapayım derken göz çıkarmıştır. Sözleri maksadını aşmıştır.

BAŞBAKAN'IN 61 HESABI
Başbakan'ın Trabzon'da yaptığı 61 hesabına da değinmek istiyorum. 40 hesabımızla alay eden Başbakan, Trabzon'un plakasından fetih yaşına kadar zorlaya zorlaya 61'e tutunmuştur.

Başbakan'ı bu matematik dehasından dolayı tebrik ediyorum. Mesela Adana'da Afyonkarahisar'da ne beklemektedir? Oraların plakası nedir acaba? Bundan sonra herhalde dur durak bilmeyecek elinde abaküsle yana yakıla dolaşacaktır.''

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başbakan Erdoğan hafta sonu Trabzon'daki konuşmasında zaman zaman esprili bir dil kullanmış Trabzon'un plaka numarası olan 61 rakamına şu sözlerle vurgu yapmıştı:

''Size bir söz verdik. Trabzon'u büyükşehir yapacağız dedik ve bu sözümüzü tuttuk. Şimdi büyükşehir Trabzon'dayız. Biz birbirimize o kadar yakınız ki biz toprağımızla biriz. Biz suyumuzla biriz. Bir bayrağımızla biriz. Bizim ezanımız bir, kıblemiz bir, her şeyden önce gönüllerimiz bir. Allah birliğimizi daim etsin. Biz Trabzon ile biriz.

Aramızda bir şifre var. 61. Trabzon ne zaman fethedildi? 14(61).Trabzon'un plakası kaç? 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin Başbakan'ı. 61. 26 Şubat'ta bu kardeşiniz inşallah 60'ı tamamlıyor 61'den gün alıyor. Şimdi sizden başka bir 61 bekliyoruz. 30 Mart'ta Trabzon'dan yüzde 61 bekliyoruz. 41 kere maşallah. 61 kere maşallah'' demişti.

Kılıçdaroğlu'ndan Sanatçı Çıkışı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Geçen hafta Ahmet Kaya hayatta olsaydı Gezi'de olurdu diye düşüncelerimi söyledim Diyen Kılıçdaroğlu, ''Erdoğan bir konuşma yaptı. Bir hafta bekledim. Ne dedi “Ödül töreninde Ahmet Kaya'ya saldıranlar, Gezi'de bize saldırdı. Ulan hepiniz oradaydınız.” Bir hafta bekledim. Sanatçılardan biri çıkıp “ulan diyemezsin” diyecek mi diye. Bir tanesinden bile ses çıkmadı. Sizin sanatçılığınız su götürür bu saatten sonra. Üstelik bunlar Gezi'ye katılmayanlar, Başbakan'ın önünde diz çökenler. Bunlara dünyanın hiçbir yerinde sanatçı denmez'' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile