DOKTOR DETAYLARI
-DOKTORUN AÇIKLAMALARI
( BURSA ) BURSA
- Kış aylarında hasta olmamak için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini ifade eden Medicana Bursa Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Nizamoğlu, tüketilecek her ürünün orantılı olması gerektiğini söyledi.
Kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda bilgi veren Dr. Ali Nizamoğlu, “Öncelikle kışın gece ve gündüz arasındaki ısı farklılıkları çok olduğu için vücudumuz uyum sıkıntısı yaşamaktadır. Bağışıklık sistemimiz doğal olarak zayıflamaktadır. Güçlendirmek için bazı hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Öncelikle sağlıklı ve düzenli beslenmemiz gerekiyor. Mevsim meyvelerini ve sebzelerini, et, süt ve diğer ürünleri bol bol tüketmeliyiz. C vitaminini yeterli miktarda almamız gerekiyor. C vitamini için limon, mandalina, greyfurt ve portakal en başta gelen meyvelerdir. Buna ilaveten roka, maydonoz, yeşil ve kırmızıbiber gibi gıdaları da soframızda bulundurmamız gerekiyor” dedi.
D vitamini için de bol bol somon, sardalye, uskumru ve ton balıklarını haftada en az 1 kez tüketilmesi gerektiğini belirten Nizamoğlu, “Açık ve güneşli havalarda ise en az 15 dakika güneş almamız gerekmektedir. Çinko vücuttaki bağışıklık için önemli. Saç, tırnak, cilt yenilenmesi için mutlaka çinko olması gerekiyor. Bunların haricinde düzenli uyku ve bol su tüketmenin önemi vardır. Kapalı ortamların ise bol bol havalandırılmalıdır. Bu dönemde bazı riskli grupların grip aşısının yapılması gerekiyor” diye uyardı.
Kışı hasta geçirmemek için bu gıdaları tüketin
İLGİLİ VİDEOLAR
5 yıldır güneşe hasret gencin tek isteği var
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Hava açmayınca fındıkları kurutmak için Bayburt'a götürdü
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Kars’ta caddeler göle döndü
22 Ağustos 2021 Pazar
Hava sıcaklığı 32 dereceye ulaştı, vatandaşlar plaja akın etti
18 Ağustos 2021 Çarşamba
Ömrünü atalık tohumlara adadı
18 Ağustos 2021 Çarşamba
Sinop’ta metrekareye 53 kilogram yağış düştü
10 Ağustos 2021 Salı
Sıcaklık 40 dereceyi buldu Antalya'da sahiller doldu taştı
8 Ağustos 2021 Pazar
Alanya'da şiddetli yağmur ve fırtına tatilcilere zor anlar yaşattı
7 Ağustos 2021 Cumartesi
Yaz ortasında yağmuru gören çiftçinin sevinci kamerada
7 Ağustos 2021 Cumartesi
Çarşamba Ovası'nda şeftali hasadı
6 Ağustos 2021 Cuma