- Kivi bahçesinden detaylar - Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar'ın açıklamasıKivi üreticilerine erken hasat uyarısıORDU (AA) - Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, kivinin erken hasat edilmesi durumunda, ürünün depo ömrünün kısalacağını söyledi.
Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede fındıktan sonra üreticisine en çok kazandırılan tarım ürününün başında kivinin geldiğini kaydetti.
Yaklaşık 20 yıldır Ordu 'da kivi üretimi yapıldığını ifade eden Uzunlar, kivinin bu yılki hasadına kısa zaman kaldığını aktardı.Uzunlar, henüz kivinin hasat edilmesi için belli şartların oluşmadığını ifade ederek, "Maalesef bazı üreticilerimizin acele davranarak ürünlerini hasat ettiğine şahit oluyoruz. Bu üreticilerimiz bilsinler ki yanlış yapıyorlar. Henüz kivinin hasadına 10 - 15 gün kadar zaman var." dedi.
Kivinin hasat edilmesi için suda çözünür kuru madde miktarının yüzde 7 ile 9 oranları arasında olması gerektiğine vurgu yapan Uzunlar, "Henüz bu oran yüzde 5 - 6 seviyelerinde. Ancak buna rağmen acele ederek hasat yapan üreticileri görüyoruz. Lütfen tüm üreticilerimiz erken hasattan kaçınsınlar." diye konuştu.
Erken hasat edilen kivinin depo ömrünün kısa, aroma lezzetininse istenildiği gibi olmayacağını kaydeden Uzunlar, " Ordu kivisinin yıllardır kendisine has bir aroması vardır. Dolayısıyla hasadı erken yapılan kivi bu markaya da zarar vermektedir." ifadelerini kullandı.Uzunlar, ürünü erken hasat eden üreticilerle ilgili çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kivi üreticilerine erken hasat uyarısı - ORDU
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Akrabalarıyla miras yüzünden tartıştı, 50 yıldır yaşadığı yeri terk etme kararı aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Köylüyle yaban tavşanının sevimli dostluğu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Suların çekildiği Mehmetli Barajı alarm veriyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
67 yıldır dede mesleğini yapıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi