Bursa'da bu yıl altıncısı düzenlenen Klasik Otomobil Şenliği'nde araba tutkunları gözleri gibi baktığı araçlarını görücüye çıkardı.Bursa Klasik Otomobilciler Derneği (BURKOD) ile Osmangazi Belediyesi iş birliğiyle Sukaypark'ta düzenlenen ' Klasik Otomobil Şenliği ' de, nostaljik araçlar görücüye çıktı. Yakın tarihe tanıklık eden araçların ilk günkü parıltısını kaybetmemesi dikkatlerden kaçmazken, klasik otomobil tutkunu vatandaşlar da araçları yakından inceleme fırsatı buldu. Şenliğe İstanbul, Bursa, Eskişehir Adapazarı ve Konya'dan 250'den fazla araç katıldı.
Organizasyonun ev sahiplerinden BURKOD Başkanı Zafer Ahmetoğlu, klasik otomobillerin bir tutku olduğunu belirterek, ' Klasik araba alan bir arkadaşım çoğunlukla birkaç yıl sonra ikincisini, üçüncüsünü alıp koleksiyona doğru gidiyor ' diye konuştu.
Bu işin paradan çok ilgi ve emek işi olduğunu vurgulayan Ahmetoğlu, ' Çünkü para arabasına göre değişir. Burada 5-6 bin liradan başlayıp 300-400 bin dolara kadar varabilen fiyatlarda klasik otomobiller var. Derneğimiz bu yıl kuruldu. Daha önce bir site adı altında düzenliyorduk. Etkinliğimiz bu yıl altıncı yaşında. Burada Avrupa ve Amerikan klasik otoları sergiliyoruz. Çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenliyoruz. Bu etkinlikteki amacımız, uzun zamandan beri bir araya gelemeyen klasik oto sahipleri ile klasik oto tutkunlarını bir araya getirmek. Her geçen yıl etkinliğimize katılım yükseliyor. İlk etkinliğimize 12 araçla başladık, bu yıl ise 250 aracı aşkın bir katılım var. Bu yıl en çekici otomobil ödülü 58 model İmpala'ya gitti ' dedi.
Ahmetoğlu, programın şehir turunun ardından hava kararana kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Klasik Otomobil Şenliği
İLGİLİ VİDEOLAR
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 99 klasik araçla konvoy şöleni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kartal’da düzenlenen modifiyeli araç festivali renkli görüntülere sahne oldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Ayancık'ta sel sonrası araba mezarlığı görüntülendi
27 Ağustos 2021 Cuma
İş yerinin çatısına yerleştirdiği otomobil ile dikkat çekiyor
24 Ağustos 2021 Salı
Bilecik, 80 ilden gelen klasik otomobil severlere ev sahipliği yapacak
11 Ağustos 2021 Çarşamba
Sıfır araç fiyatına aldığı 1965 model klasik otomobiline gözü gibi bakıyor
2 Ağustos 2021 Pazartesi
Esenler’de klasik otomobiller ve Retrobüs konseriyle nostalji rüzgarı
13 Temmuz 2021 Salı
92 yaşındaki klasik aracına gözü gibi bakıyor
3 Temmuz 2021 Cumartesi
Klasik otomobil sevdalıları Beykoz’da buluştu
26 Haziran 2021 Cumartesi
Klasik otomobil yarışında ödüller sahiplerini buldu
21 Haziran 2021 Pazartesi