At heykeli görüntüleri
-Veteriner Zeynullah Hekimoğlu röportaj
( SAMSUN )- Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden örnek proje- Veteriner Hekim Hekimoğlu: "Her şey öğrencilerin daha iyi bir öğretim görmesi için" SAMSUN
- Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir veteriner hekim tarafından tasarlanan ve “Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı”nda sergilenen konuşan at heykeli "Cengaver", ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Samsun Tekkeköy ilçesinde bulunan Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmen ve aynı zamanda veteriner hekim olan Zeynullah Hekimoğlu ve imalatçı Hasan Kalaycı tarafından, eğitimde kullanmak için konuşan at heykeli yapıldı. At heykeli, 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilendi. Ziyaretçilerin ilgisini çeken at heykelinde öğrenciler el becerilerini geliştirme noktasında eğitim görüyor. 4 yıldır proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Veteriner Hekim Zeynullah Hekimoğlu, "Okulumuzda öğrenci yetiştirme konusunda yeterince canlı materyal olmayınca bu eksiliği gidermek amacıyla canlısına benzer bir at heykeli tasarımımız oldu. Projemizde öncelikle hayvanların enjeksiyon, sondaj ayak bakımı, hayvan yatırma teknikleri, yara bakımı ve dikiş gibi bu şekilde öğrencilerin el becerilerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. 4 yıldan beri bu projeyi tasarlıyorum. Öğrencilerimize daha cazip gelsin diye sensörler taktık. Atımız kendini tanıtıyor. Elinizi kalbinin üstüne koyduğunuz da ise kalp atış sesini duyabiliyoruz" dedi.
"Birçok derste kullanılabiliyor" Okulda birçok alanda heykeli kullandıklarını belirten Hekimoğlu, "Dış hastalıkları, doğum, suni tohumlama derslerinde bu heykelimizi kullanıyoruz. Her şey öğrencileri daha iyi bir eğitim görmesi içindir. Bundan sonraki dönemlerde daha farklı projeler yapacağız" diye konuştu.
Eğitimde Cengaver 2018 yılında yapımına başlanan at heykelinin ismini Cengaver koyduğunu söyleyen imatçı Hasan Kalaycı, "Atımız sağa sola yatabiliyor. Elinizi kalbinin üstüne getirdiğinizde kalp ritmi sesi duyulabiliyor. Öğrencilere daha cazip gelsin diye kendisine sensör taktık bu sayede atımız kendini tanıtıyor. Bu at heykelinin bizde manevi değeri çoktur" şeklinde konuştu.
(FAU-SLH-
Konuşan at heykeli “Cengaver”
İLGİLİ VİDEOLAR
Tarihi Murat Köprüsü Karakolu hizmete açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi