Konya 'da "Çanakkale'den Afrin'e" konseri - Konya 'da "Çanakkale'den Afrin'e" konseri - Konser salonundan detaylar - Konser görüntüleri - Büyükşehir Belediyesi Basın - Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu'nun konuşması Konya 'da "Çanakkale'den Afrin'e" konseri - Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından "Çanakkale'den Afrin'e Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitlerini Anma" konseri verildiKONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından "Çanakkale'den Afrin'e Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitlerini Anma" konseri düzenlendi.
Mevlana Kültür Merkezi'ndeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Program, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanatçısı Habib Alparslan Tabak'ın okuduğu Kuran - ı Kerim ve yaptığı dua ile devam etti.Büyükşehir Belediyesi Basın - Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, burada yaptığı konuşmada, konserin icra edildiği sırada vatan evlatlarının sınırın bir ucunda, Afrin'de mücadele ettiğini hatırlattı.Konser sayesinde Türk askerinin Afrin'de yaptığı cihadı hissetme imkanı bulacaklarına inandığını dile getirin Köseoğlu, "Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı güftelerin bestelenmiş halleriyle mana olarak, belki onları biraz daha hissedebiliriz diye buraya toplandık. Bizim askerimiz orada yedi düvele karşı savaşıyor. " dedi.
Konuşmanın ardından Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanat Yönetmeni Nebahat Konu Yılmaz yönetiminde, sözleri Mehmet Akif Ersoy'a ait olan eserler seslendirildi.Konserde zaman zaman dinleyiciler de çalınan eserlere eşlik ederken, koronun yorumu beğeni kazandı.
Konya'da 'Çanakkale'den Afrin'e' konseri
İLGİLİ VİDEOLAR
Bafra’da Uğur Işılak rüzgarı esti
31 Ağustos 2021 Salı
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramı etkinliklerinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kıbrıs gazisi dualarla son yolculuğuna uğurlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bartın’da Atatürk ve Şehitler Müzesi açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gökçeada’dan dönen tatilcilerin feribot çilesi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tatvan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çankırı'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bayrağı gören dalgalandırmak için denize atladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi