- Acı çeken yavru köpeğin görüntüsü - Çocuğun köpeğin boynundaki koli bandını sökmesi - Köpeğin sendeleyerek ilerlemesi - Tedavi altındaki iki yavru köpeğin görüntüsü - Hayvansever Çiğdem Uğur'un açıklamaları - Devran Naz'ın açıklamalarıKöpek yavrularına işkence iddiası - Adana 'nın Karataş ilçesinde iki köpek yavrusunun bacakları kırılmış halde bulunmasıyla ilgili 11 yaşındaki bir çocuğun bilgisine başvurulduADANA (AA) - Adana 'nın Karataş ilçesinde iki köpek yavrusunun bacaklarının kırılmasına ilişkin, 11 yaşındaki bir çocuğun bilgisine başvuruldu. Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu tarafından Kırmızıdağ Mahallesi'nde iki köpek yavrusunun bacaklarının kırıldığı iddiasıyla yapılan suç duyurusu kapsamında, polis ekipleri araştırma başlattı.Ekipler, köpeklere zarar verdiği öne sürülen 11 yaşındaki bir çocuğu bilgisine başvurmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.Çocuk, işlemlerinin ardından ailesiyle birlikte Emniyet Müdürlüğünden ayrıldı. - Çocuk ve yaralı köpek kameradaÖte yandan, bilgisine başvurulan çocuk ve şiddete maruz kaldığı öne sürülen köpeklerden biri, olay yerinde bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntülere yansıdı.Görüntüde, bir çöp yığını arasına bırakılmış ve boynuna koli bandı bağlanmış acı çeken köpek ile bilgisine başvurulan çocuk görülüyor.Çocuğun, vatandaşın uyarması üzerine boğazındaki koli bandını söktüğü köpeğin, sendeleyerek ilerlemesi de görüntülere yansıyor. - Hayvanlara yönelik şiddete tepkiHayvansever Çiğdem Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı haber aldığında Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyeleriyle bölgeye gittiğini, yaralı iki köpek yavrusunu veterinere götürerek kurtarılmasını sağladıklarını belirtti.
Hayvanlara yönelik şiddete önleyici yasal tedbirler getirilmesi gerektiğini vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:"Kanunlarda hayvanlara yönelik eziyetin ve şiddetin bir karşılığı yok. Biz şiddete maruz kalan iki köpeği kurtardık ama daha sokaklarda buna benzer birçok hayvan var. Biz hayvanlara yönelik şiddetin Kabahatler Kanunu kapsamından çıkartılıp Ceza Kanunu kapsamına alınmasını istiyoruz."Devran Naz da ailelerden, çocuklarını hayvanlara nasıl davranması gerektiği konusunda bilgilendirmesini isteyerek, "Hayvanlar oyuncak değil, onlar da bir canlı." ifadesini kullandı.Veteriner Ezgi Salkım ise köpek yavrularının ilk getirildiklerinde genel sağlık durumlarının ağır olduğunu ifade ederek, "Yavrulardan birinin bacağında 3, diğerinin bacağında ise 2 kırık vardı. Ameliyata alındılar ve şu an durumları iyiye gidiyor." şeklinde konuştu.
- OlayKarataş ilçesinde, tarım işçilerinin bulunduğu bir alanda, yavru köpeklere işkence yapıldığı iddiası üzerine bölgeye giden Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkan Vekili Funda Adamhasan ve üyeler tarafından bulunan iki köpek yavrusu, veterinere götürülmüş ve hayvanların ön bacaklarında kırık olduğu tespit edilmişti.
Köpek yavrularına işkence iddiası - ADANA
İLGİLİ VİDEOLAR
İzmir'de feci kaza: 5 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Fırında korkutan yangın
31 Ağustos 2021 Salı
Kamyonete arkadan çarpan otomobil alev aldı: 1 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Mahalleli zehirlenen canlar için ayağa kalktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da 24 düzensiz göçmen yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tur minibüsü önce motosiklete ardından park halindeki kamyonete çarptı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
7 işçinin yaralandığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sürücünün araçtan fırlayıp hayatını kaybettiği kaza güvenlik kamerasında
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Taksim'de otel çalışanının uykusunu fırsat bilen iki hırsız kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi