MHP Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Koray Aydın, partilerinde demokrasi olmadığını savunarak, "MHP içerisinde bir eleştiri yapmak mümkün değil. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin her sözü buyruk haline geldi. Bizi Devlet Bey ile karşı karşıya getiren en büyük neden bu. Bir ortak akıl yok, bir ortak paylaşma yok, takım olarak birlikte mücadele etme zemini yok" ifadelerini kullandı.

MHP Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Koray Aydın, partilerinde demokrasi olmadığını savunarak, 'MHP içerisinde bir eleştiri yapmak mümkün değil. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin her sözü buyruk haline geldi. Bizi Devlet Bey ile karşı karşıya getiren en büyük neden bu. Bir Ortak Akıl yok, bir ortak paylaşma yok, takım olarak birlikte mücadele etme zemini yok ' ifadelerini kullandı.

MHP Trabzon Milletvekili Genel Başkan Adayı Koray Aydın katıldığı bir televizyon programında Devlet Bahçeli'nin genel başkan olmasında neden rol oynadığını ve şimdi neden genel başkanlığa aday olduğunu anlattı.

'GÜCÜMÜ DEVLET BAHÇELİ'NİN SEÇİLMESİ YÖNÜNDE HARCADIM '

Geçmişte Tuğrul Türkeş'in değil, Devlet Bahçeli'nin genel başkan olmasında aktif rol aldığını belirten Aydın, 'Tuğrul Bey genel başkan vekili olduğunda ben partinin genel sekretreydim. Yani o zaman partinin ikinci adamı konumundaydım. Türkeş Bey vefat ettiğinde de aynı konumdaydım. Ben o zaman parti içindeki o gücümü o konumumu Devlet Bey'in seçimi yönünde harcadım. Çünkü o dönemin şartları içerisinde doğru olan oydu ' diye konuştu.

MHPli Aydın bunun nedeni şöyle anlattı:

'Türkeş Bey karizmatik bir lider. Biz de o zaman daha genç bir kuşağı temsil ediyoruz. Karizmatik bir liderden sonra parti dağılır mı endişesi yaşıyorduk. Dolayısyla bizden daha büyük, daha kapsayıcı rolü olan birinin uygun olacağını düşündüm. Ve benim bu tanımlamalarıma da Devlet Bey uyuyordu. '

'BAHÇELİ MEDYAYA MESAFELİ DURUYOR '

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin medyayı kontrollü kullanan biri olduğunu ifade eden Koray Aydın, 'Yılda bir veya iki defa sabah kahvaltılarında meyda kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen, televizyon programlarına çıkmayan, salı günkü grup toplantılarıyla gündemi değerlendiren, arada olan olaylara da yazılı açıklamalarla cevap vererek gündemde kalmaya çalışan bir siyasi porfil çiziyor. Artık bu yetmiyor. Bu tarzla başarılı olma şansımız yok. Medya daha çok kullanılmalı. Çünkü karşımızda sabah temel atan, öğleden sonra, açılış yapan, akşam bir televizyon programında konuşan, gezen, temas eden, halkın arasından çıkmayan, her gittiği yerde anlatan bir Başbakan var. Siyaset lafı iyi kullanma lafı da halk arasında dolandırabilme sanatıdır. Lafınızı dolandırıp halkı kazanabiliyorsanız güçlü oluyorsunuz. Bugün MHP bu yönüyle eksik kalıyor ' açıklamalarında bulundu.

'BAHÇELİ SENİ BURALARA GETİRDİ ' SÖZÜNÜ KABUL ETMİYORUM


Koray Aydın, Devlet Bahçeli genel başkan olduktan sonra önemli konumlara geldiği yönündeki eleştirelere ise şöyle karşılık verdi:

'İnsanların böyle düşünmelerini yadırgamıyorum ama ben Devlet Bey'i desteklediğimde partinin ikinci adamıydım. Dolayısıyla bana şunu şunu verdi sözünü kabul etmiyorum. Ben siyasi hayatımın en büyük riskini alarak, belki de siyasi hayatımın ortadan kalkacağı riskine girerek doğru bir adım attığıma inanıyorum. '

'MHP'DE DEMOKRASİ YOK, Ortak Akıl YOK '

'Türk siyasi hayatında Devlet Bey'in bu yönetim anlayışıyla 15 yılı geride bıraktık. Artık neyin olup neyin olmayacağı belli oldu ' diyen Aydın şunları söyledi:

'Biz seçimden çıktık, hiç sorgulama yapmadık. Partide demokrasi yok. MHP içerisinde bir eleştiri yapmak mümkün değil. Genel başkanın her sözü buyruk haline geldi. Bizi Devlet Bey ile karşı karşıya getiren en büyük neden bu. Bir Ortak Akıl yok, bir ortak paylaşma yok, takım olarak birlikte mücadele etme zemini yok. Ben yönetim tarzında ve şeklinde hiç bir değişiklik olmadığını gördüğüm için, bu düzeni birinin değiştirmesine inandığım için aday oldum. '

'İKİ ADAY ÇIKAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM '

MHPli Koray Aydın, bu Pazar günü yapılacak kongrede MHP genel başkanlığı için iki aday çıkacağını düşündüğünü de söyledi. BEYAZ GAZETE

Koray Aydın: Devlet Bahçeli'nin Her Sözü Buyruk Haline Geldi

Haber Türk ekranlarına konuk olan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, '' Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin her sözü buyruk haline geldi. Bizi Devlet Bey ile karşı karşıya getiren en büyük neden bu. Bir ortak akıl yok, bir ortak paylaşma yok, takım olarak birlikte mücadele etme zemini yok ' dedi.


'' MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin medyayı kontrollü kullanan biri olduğunu ifade eden Koray Aydın, 'Yılda bir veya iki defa sabah kahvaltılarında meyda kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen, televizyon programlarına çıkmayan, salı günkü grup toplantılarıyla gündemi değerlendiren, arada olan olaylara da yazılı açıklamalarla cevap vererek gündemde kalmaya çalışan bir siyasi porfil çiziyor. Artık bu yetmiyor. Bu tarzla başarılı olma şansımız yok. Medya daha çok kullanılmalı. Çünkü karşımızda sabah temel atan, öğleden sonra, açılış yapan, akşam bir televizyon programında konuşan, gezen, temas eden, halkın arasından çıkmayan, her gittiği yerde anlatan bir Başbakan var. Siyaset lafı iyi kullanma lafı da halk arasında dolandırabilme sanatıdır. Lafınızı dolandırıp halkı kazanabiliyorsanız güçlü oluyorsunuz. Bugün MHP bu yönüyle eksik kalıyor ' açıklamalarında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile