-Programdan görüntüler
( PRİŞTİNE ) PRİŞTİNE
- Kosova’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’inci yılı coşkuyla kutlandı. Dünyanın dört bir yanındaki Türk vatandaşları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya devam ediyor. Kosova’nın başkenti Priştine’de bulunan Kosova Türklerinin en köklü cemiyetlerinden Gerçek Türk Kültür Sanat Derneği binasında yapılan programda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Programda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türkiye’yi özgürlüğüne kavuşturmak için yaptığı büyük fedakarlıklar saygıyla anılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’inci yılı kutlandı. Etkinliğe, Kosova İçişleri Bakan Yardımcısı Yıldıray Bayram, aydınlar, öğretmenler, şairler ve vatandaşlar katıldı.
Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile program başladı.
Gerçek Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Ömer Agalar programda yaptığı konuşmada, 29 Ekim’in milli birlik ve beraberliği güçlendiren bir gün olduğunu belirterek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bıraktığını belirtti.
Kosova Türk Yazarlar Birliği Eş Başkanı Enver Baki ise yaptığı konuşmada, “Atamızın kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. yıl dönümünde bir arada bulunmak, özellikle bu ağır günlerde, salgının her yere zehir saçtığı dönemde kutlamaya katılmanın hepimiz için büyük bir şereftir” dedi.
Kosova İçişleri Bakan Yardımcısı Yıldıray Bayram ise, “Eğer Cumhuriyet kurulmamış olsaydı acaba biz bugün bu halde olur muyduk veya ne halde olurduk? Varlığımız olur muydu? Bizim varlığımız kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlıdır” ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla ilgili sinevizyonun izlenmesinin ardından Kosovalı Türk şairler ile öğrenciler cumhuriyet ile ilgili şiirler okunurken, halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Priştine’nin yanı sıra Prizren, Mitroviça, Gilan, Mamuşa gibi Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde de, Covid-19 tedbirleri altında kutlama programları yapıldı.
- Kosova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
İLGİLİ VİDEOLAR
Küçükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramı etkinliklerinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vali Yırık ve eşi, Zafer Bayramının 99’uncu yılında, 99 yaşındaki Pembe Dağoğlu ile bir araya geldi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bartın’da Atatürk ve Şehitler Müzesi açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tatvan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çankırı'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bayrağı gören dalgalandırmak için denize atladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi