Okul önünde bekleyen adaylar
-Okula giriş yapan adaylar
-Sınava girecek olan aday röportajları
-Detaylar
( İSTANBUL )- 644 bin adayın katıldığı İSTANBUL
- Binlerce adayın gireceği. 81 il merkezi ve KKTC Lefkoşa olmak üzere 95 sınav merkezinde sınava giren adayların en büyük hayali atanmak. Kamu Personeli Seçme Sınavının ilk oturumu olan Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 10.15’te başladı.
A Grubu ve Öğretmenlik sınavının Genel Kültür-Genel Yetenek oturumuna 644 bin 557, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 376 bin 709 aday katılıyor. KKTC Lefkoşa dahil 95 sınav merkezinde yapılan KPSS sınavı öncesi adaylar okulların önünde kalabalık oluşturdu. Bazı adaylar anne ve babasıyla gelirken bazı adaylar eşleri bazıları da bebekleriyle sınavın yapılacağı merkeze geldi. “Atandıktan sonra bile hemen atanmış olmuyorsunuz” Sınavın 10.15'te başlayan ‘Genel Kültür’ ve ‘Genel Yetenek’ten oluşan sabah oturumu öncesi bazı adaylar da KPSS ile ilgili hedefleri ve hazırlık süreçleri hakkında konuştu.
Önceki yıllarda atanamadığı için ücretli öğretmenlik yapan Sibel Karaosmanoğlu, “Ben öğretmenim, ücretli öğretmenlik yapıyorum. Aslında bu sene çok sıkı bir çalışma yapamadım, çok sıkı bir çalışma gerektiriyor. Şu an şansımı denemek için giriyorum zor bir sınav. Maalesef sistem olarak da çok değiştirildiği için baya zorlaştırıldı. Hedefim atanmak, okul öncesi eğitimi mezunuyum aynı zamanda senelerdir özel eğitim alanına geçtim” dedi.
“Emekli olacak bir öğretmen yaşına gelmiş olacaktı” Eşinin gireceğini sınava bebeği ile beraber gelen Turgay Baş da eşinin 2005 yılından bu yana atama beklediğini söyledi.
Eşi Aygün Baş’ın emekli olma yaşında halen sınava girdiğini ifade eden Turgay Baş şu ifadelerini kullandı: “Eşimi getirdim, 2005 yılından beri atanmak için uğraşıyor her yıl çalışıyor. Bu süreçte soruların çalınması, sınavlara olan güvensizlik nedeniyle şu anki durumda ilk azmi yok. İlk şevki ve heyecanı da yok. Bu sene de bir ümit. Şu an mezun olduğu gün atanmış olsa neredeyse emekli olacak bir öğretmen yaşına gelmiş olacaktı.” KPSS’nin ‘Genel Kültür’ ve ‘Genel Yetenek’ten oluşan sabah oturumunda adaylara 120 soru yöneltilecek ve 130 dakika süre verilecek. Öğleden sonra düzenlenecek Eğitim Bilimleri oturumunda ise 100 dakika süre verilecek ve 80 soru yöneltilecek.
KPSS 2019 başladı
İLGİLİ VİDEOLAR
Küçükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Aşiret düğününde damada 3,4 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Antalya'da nem yüzde 90'a ulaştı, vatandaşlar denize akın etti
29 Ağustos 2021 Pazar
Gaziosmanpaşa'da paten, kay kay ve scooter yarışması
29 Ağustos 2021 Pazar
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Çorum’da okullar yüz yüze eğitime hazır
29 Ağustos 2021 Pazar
Engelliler Zafer Bayramını denizin altında bayrak açarak kutladı
29 Ağustos 2021 Pazar