- Gurbetçi Metin Alıcıkuş ile röportaj - Baba Alaattin Alıcıkuş ile röportaj - Detaylar Kredi çekmek isterken borç batağına saplandı - Fransa'da yaşayan gurbetçi, Antalya 'da bankadan kredi çekmesinde yardımcı olacaklarını söyleyen kişilere verdiği vekaletname kullanılarak evinin başkasına satıldığını öne sürdü - Gurbetçi Metin Alıcıkuş: - "Birkaç ay içinde haberimiz olmadan evimiz satılmış, imzam taklit edilerek senetler doldurulmuş. Evimiz yaklaşık 350 bin lira değerinde. Senetlere uygulanan faizlerle birlikte yaklaşık 1 milyon liraya yakın kaybımız var" - "Çok fazla dolandırılan kişi var. Yaptığımız araştırmaya göre dolandırdıkları 18'inci kişiyim. En büyük vurgunu benden yaptılar" - Baba Alaattin Alıcıkuş: - "Evden çıkmazsak kira ödememizi istiyorlar. '9 bin lira kira borcunuz birikti ödemeniz lazım' diyorlar. Bu dolandırıcıların elinden kurtulmak için yardım istiyoruz"ANTALYA (AA) - LEVENT KİŞİ - Antalya 'da kredi çekme vaadiyle dolandırıldığını iddia eden gurbetçi, aldığı 60 bin liraya karşılık 1 milyon liraya yakın zarara uğradığı gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.Yaklaşık 30 yıl önce gittiği Fransa'da inşaat işleriyle uğraşarak geçimini sağlayan 49 yaşındaki Mehmet Alıcıkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumu kötüleşince 10 bin avro kredi çekmek istediğini ancak Fransa'daki bankaların gelirini yeterli bulmadığı için olumsuz yanıt verdiğini söyledi.
Alıcıkuş, bunun üzerine Türkiye'deki tanıdıklarından yardım istediğini ifade etti.
Sosyal medya üzerinden irtibat kurduğu M.D'nin bankadan kredi çekmede kendisine yardımcı olabileceğini söylediğini aktaran Alıcıkuş, daha sonra çevresi geniş olduğu söylenen A.T'ye yönlendirildiğini dile getirdi.Kredi işlemleri için Antalya 'ya geldiğini belirten Alıcıkuş, "Bana yardımcı olacağını söyleyen kişilerle notere giderek vekaletname verdim. Uzun zamandır yurt dışında bulunmamdan kaynaklı Türkçe'ye ve Türk yasalarına fazla hakim değilim. Bu durumu kullandılar. Vekaletname sadece kredi çekilmesi için değil, genel bir vekaletnameymiş." dedi.
Vekaletnameyi verip Fransa'ya döndüğünü ifade eden Alıcıkuş, bir süre sonra M.D'den kredi işini hallettiği haberini aldığını kaydetti.
Parayı alması için bir yakınını gönderdiğini anlatan gurbetçi Alıcıkuş, "Yakınıma imza karşılığı benim adıma bankadan çektiklerini söylediklerin 90 bin liranın 60 bin lirasını imza karşılığı vermişler. Paranın neden hepsini vermediklerini sorduğumda, 30 bin liranın araya giren hatırlı kişilere ve diğer masraflara gittiğini söylediler. Acil paraya ihtiyacım olduğu için kabul etmek zorunda kaldım. Aylık bin 80 lira taksitleri M.D'ye ödemeye başladım." diye konuştu.
Alıcıkuş, 5 ay kredi taksitlerini ödediğini, bu sırada vekaletname kullanılarak Antalya 'nın Muratpaşa ilçesi Yıldız Mahallesi'nde bulunan anne ve babasının oturduğu evin haberleri olmadan başkasına satıldığını öğrendiklerini anlattı. - "1 milyon liraya yakın kaybımız var"Satışın, M.D'nin tapu müdürlüğünde çalışan akrabasının görevini kötüye kullanmasıyla gerçekleştirildiğini ileri süren Alıcıkuş, şöyle devam etti:"Birkaç ay içinde haberimiz olmadan evimiz satılmış, imzam taklit edilerek senetler doldurulmuş. Evimiz yaklaşık 350 bin lira değerinde. Senetlere uygulanan faizlerle birlikte yaklaşık 1 milyon liraya yakın kaybımız var. Evde 70 yaşındaki annem ve 75 yaşındaki babam oturuyor. Evden çıkmaları için beni ve ailemi tehdit ediyorlar. Elim kolum bağlanmış durumda."Eşinden boşandığını ve 5 çocuğunun bulunduğunu söyleyen Alıcıkuş, bütün parasını kaybettiği için Fransa'ya çocuklarının yanına dönemediğini dile getirdi.Şikayette bulunduğunu aktaran Alıcıkuş, savcılıktan konuyla ilgili soruşturma başlatıldığına dair bilgi verildiğini aktardı. - "Dolandırılan 18'inci kişiyim"M.D ve beraberindekilerin başka kişileri de mağdur ettiğini ileri süren Alıcıkuş, "Çok fazla dolandırılan kişi var. Yaptığımız araştırmaya göre dolandırdıkları 18'inci kişiyim. En büyük vurgunu benden yaptılar." iddiasında bulundu.Baba Alaatin Alıcıkuş ise oğullarının üzerine olan ve 23 yıldır oturdukları evlerinin dolandırıcılar tarafından ellerinden alınmak istendiğini söyledi.
Evi aldığını söyleyen kişinin kendilerini tehdit ederek evden çıkmalarını istediğini anlatan baba Alıcıkuş, "Evden çıkmazsak kira ödememizi istiyorlar. '9 bin lira kira borcunuz birikti ödemeniz lazım' diyorlar. Bu dolandırıcıların elinden kurtulmak için yardım istiyoruz." dedi.
Alıcıkuş'un şikayeti üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatıldığı belirtildi. İddialarla ilgili henüz gözaltına alınan olmadığı, şüphelilerin ifadesine başvurulması için emniyete talimat yazısı gönderildiği kaydedildi.
Kredi çekmek isterken borç batağına saplandı - ANTALYA
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Balıkçıların av sezonu için hazırlıkları sürüyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar