- Muhammed Enes'in gelişi - Yüzme antrenmanı - Yüzme görüntüsü - Yüzme antrenörü ile görüntüsü - Muhammed Enes ile röportaj - Muhammet Enes'in yüzme antrenörü İlker Sefa Onuş ile röportaj - Yüzme görüntüleri - Muhammet Enes'in gidişiKulaçlarıyla engeline meydan okuyor - Yozgat 'ta doğuştan elleri ve bir bacağı olmayan 11 yaşındaki Muhammet Enes Sarı, doktor tavsiyesiyle tanıştığı yüzmedeki azmiyle engellere meydan okuyorYOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat 'ta doğuştan elleri ve bir bacağı olmayan 11 yaşındaki Muhammet Enes Sarı, yüzmedeki azmiyle dikkati çekiyor.Bir spor aktivitesinde yer alması amacıyla 3 yıl önce doktor tavsiyesiyle yüzme kurslarına katılan Muhammet Enes, attığı kulaçlarla engeline meydan okuyor.Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Aksaray'da düzenlenecek Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında sınıflandırma seçmelerine hazırlanan Muhammet Enes, seçmeleri kazanıp ardından milli takıma seçilmeyi hedefliyor. Yozgat lı dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp'i kendisine örnek alan minik yüzücü, yüzmede Yozgat 'ı ve Türkiye'yi temsil etmek istiyor.Haftada üç gün birer saat Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yarı olimpik yüzme havuzunda yarışmaya hazırlanan Muhammet Enes, Aksaray'dan mutlu dönmeyi arzuluyor.Beşinci sınıf öğrencisi Muhammet Enes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini söyledi.
Aksaray'da düzenlenecek yarışmaya hazırlandığını aktaran Muhammet Enes, "Milli takım kamplarına katılmak için antrenmanlarda her gün 30 tur yüzüyorum." dedi.
Yüzme dışında bazen futbol ve masa tenisi oynadığını ifade eden Muhammet Enes, "Hedefim milli takıma katılmak, dünyada Türkiye'yi ve Yozgat 'ı temsil etmek." diye konuştu.
Minik sporcunun antrenörü İlker Sefa Onuş da Muhammet Enes'e önce serbest sitili, sonra da sırt üstü sitilini öğrettiklerini belirtti.
Onuş, "Aksaray'da düzenlenecek yarışmaya hazırlıyoruz. Sporcumuz bu iki sitili de rahatlıkla yüzebiliyor. Önce Aksaray'da sınıflandırmaya girmesi gerekiyor, oraya girdikten sonra biz Enes'in gayet başarılı bir şekilde Yozgat 'ı temsil edeceğini düşünüyoruz. Hedeflerimiz büyük, Yozgat 'ın değerli sporcusu Rıza Kayaalp gibi ülkesinin adını Avrupa'da ve dünyada duyurmasını istiyoruz. Tek gayemiz Muhammet Enes'in mutlu bir şekilde yüzmesi." diye konuştu.
Kulaçlarıyla engeline meydan okuyor - YOZGAT
İLGİLİ VİDEOLAR
Ümit Milli Takım Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Öztürk'ü tebrik etti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tokyo'da ilk altın madalya Abdullah Öztürk'ten
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Olimpiyat şampiyonluğu maçını Abdullah Öztürk'ün ailesi heyecanla izledi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hikmet Karaman: “İkinci yarı takımı geliştirici bir maç oldu.
28 Ağustos 2021 Cumartesi
İrfan Buz: “Çok önemli bir galibiyet aldık”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Avrupa Şampiyonu milli taekwondocular yurda döndü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Efe Bayram: 'Bizi izleyenleri gururlandıracağız'
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Engelleri aştı, Türkiye şampiyonu oldu
28 Ağustos 2021 Cumartesi