Gazeteci yazar Orhan Miroğlu, ana muhalefet partisi CHP’nin Hüseyin Aygün’ün kıymetini iyi bilmesi gerektiğini söyledi.

Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP'de taşları yerinden oynattı. CHP'de yaşanan bu taziye çatlağı ardından Aygün'ün partiden ihraç edilmesi gündeme geldi. İşte CHP'de yaşanan bu sıcak gelişmeler hakkında bir değerlendirme de Star Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu'dan geldi.

'CHP AYGÜN'ÜN KIYMETİNİ BİLSİN'

Habertürk ekranlarında Medya kritik programına katılan Miroğlu, ana muhalefet partisinin Aygün gibi başarılı bir siyasetçinin kıymetini iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Ölmüş insanların taziyesine gitmenin adetlerimiz içinde olduğunu hatırlatan Miroğlu, 'Bu geleneğe rağmen bir siyasi parti halen sadece siyaset yapacağım derse büyük bir yanılgı içindedir' dedi.

'CHP SÜRECİN ÇOK ÇOK GERİSİNDE'
Ana muhalefet partisinin hak etmediği şekilde Kürt toplumuyla ilişki kuramadığının söylendiğini kaydeden Miroğlu 'Hüseyin Aygün ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimler bence bu partinin Kürt toplumuyla siyasi ilişki kurmada çok öneli siyasi figürlerdir. Bir taziye ziyareti nedeniyle böyle bir krizin yaşanması CHP'nin sürecin çok çok gerisinde kaldığını gösteriyor. Umarım bu kriz atlatılır. Aygün bence partisinde kalmalıdır' ifadelerini kullandı.

Kürt yazar Orhan Miroğlu’dan CHP’ye Aygün tavsiyesi

Haber Türk ekranlarına konuşan Star Gazetesi'nin Kürt kökenli yazarı Orhan Miroğlu,CHP'nin çözüm sürecinin gerisinde kaldığını belirtirken 'CHP, Hüseyin Aygün'ün kıymetini bilmeli'ifadelerini kullandı.

Hüseyin Aygün'ün değerli bir politikacı olduğunu söyleyen Miroğlu''CHP bu değerli politikacısının kıymetini bilmelidir.Ölmüş insanların taziyesine gitmek bizim örf ve adetlerimizde bir gelenektir.Bu geleneğe rağmen Türkiye'de bir siyasi parti,eğer siyaset yapacağım diyorsa bence çok büyük bir yanılgı içerisindedir.CHP'nin sık sık hak etmediği bir biçimde Kürt toplumuyla ilişki kuramadığı söyleniyor.Hüseyin Aygün ve Sezgin Tanrıkulu gibi politik aktörler bence bu partinin Kürt toplumuyla siyasi ilişki kurmada çok önemli siyasi figürleridir. Taziye ziyareti nedeniyle böyle bir krizin yaşanması CHP'nin aslında sürecin çok çok gerisinde kaldığını gösteriyor.Umarım bu kriz atlatılır.'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile