- 55. Uluslararası Antalya Film Festivali - " Antalya Film Forum" etkinliği - Forma katılanlardan detaylar - Macar yönetmen Bela Tarr'ın konuşması55. Uluslararası Antalya Film Festivali - Macar yönetmen Bela Tarr - "Bir film çekmek için senaryoya ihtiyaç yoktur. Ben film çekerken cebimde küçük kağıt parçaları vardır, onlara bakarak filmlerimi çekerim" - "Çekeceğim film için karakter avcılığı yapıyorum. Benim filmlerimde oynayan insanlar gerçek hayatta görebileceğiniz insanlar"ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında "55. Yıl Onur Ödülü" alan Macaristanlı yönetmen Bela Tarr, "Senaryo hayatın içinde birlikte yaşadığımız insanlar, sokaklardır. Bir film çekmek için senaryoya ihtiyaç yoktur. Ben film çekerken cebimde küçük kağıt parçaları vardır onlara bakarak filmlerimi çekerim." dedi.
Antalya 'da Su Otel'de gerçekleştirilen " Antalya Film Forum" etkinliği kapsamında ünlü yönetmen ve yapımcı Bela Tarr, sanatseverlerle ustalık sınıfına ilişkin tecrübelerini paylaştı.Macaristanlı yönetmen Tarr, film çekmenin kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu ve çektiği her filmde insanların gerçekliklerine dokunduğunu söyledi.
"Film benim hayatım" diyen Tarr, çektiği bütün filmlerin insanlık onuruyla ilgili olduğunu, toplumsal sorunları dile getirmek için filmler yaptığını kaydetti.
- "Film çekmek için senaryoya ihtiyaç yoktur"Çektiği filmlerde senaryo kullanmadığını ve film çekmek için buna gerek olmadığını dile getiren Tarr, "Ben hiç senaryo yazmadım, yazmamda. Senaryo hayatın içinde birlikte yaşadığımız insanlar, sokaklardır. Bir film çekmek için senaryoya ihtiyaç yoktur. Ben film çekerken cebimde küçük kağıt parçaları vardır onlara bakarak filmlerimi çekerim." dedi.
Tarr, çektiği her sahnenin bir kağıt parçasından oluştuğunu ve ilk sahneyi de son sahneyi de o kağıt parçalarına göre çektiğini ifade etti.
İnsanların bilgisayar başında gerçekliği olmayan senaryolar yazmak için boşuna beyinlerini yorduğunu savunan Tarr, masa başında yazılan senaryoları gerçekçi bulmadığını aktardı.Senaryosuz çektiği filmlerde karakterleri de gerçek hayattan seçtiğini dile getiren Tarr, "Ben çekeceğim film için karakter avcılığı yapıyorum. Benim filmlerimde oynayan insanlar gerçek hayatta görebileceğiniz insanlar. Ben her zaman oyuncuları serbest bırakırım. Önemli olan oyuncunun canlandıracağı karakteri hissetmesi ve o zaman oyuncuyu keşfetmiş olursunuz." ifadelerini kullandı.Film müziklerinin kendisi için çok önemli olduğunu aktaran Tarr, film yapımcılarının filmde gerilimi artırmak için müzik kullanmasını da doğru bulmadığını belirtti.
Macar yönetmen Tarr: ''Bir film çekmek için senaryoya ihtiyaç yoktur'' - ANTALYA
İLGİLİ VİDEOLAR
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gaziantepli şehitler unutulmadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlerini taştan yapıp ömürlerine ömür katıyorlar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Köylüyle yaban tavşanının sevimli dostluğu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
67 yıldır dede mesleğini yapıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi