Galatasaray’ın Fenerbahçe ile golsüz berabere kalıp şampiyon olduğu maçın ardından Fenerbahçe taraftarları Kadıköy’ü savaş alanına çevirdi.
İki polis otosunu ters çeviren taraftarlar Kızıltoprak 'taki benzinliği harabeye çevirdi. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı 'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasının ardından Fenerbahçeli taraftarların olay çıkarması üzerine polis, biber gazıyla müdahale etti. Polis ekiplerinin müdahalesi sonrasında stadın önündeki birçok taraftar grubu, Bağdat Caddesine doğru kaçtı. Olayların burada da devam etmesi üzerine Fenerbahçeli taraftarlar Kızıltoprak 'taki bir benzincide görev yapan polislere saldırdı. İki polis otosunu ters çeviren taraftarlar benzinliği harabeye çevirdi. Daha sonra polis ekipleri, taraftarlara biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.
POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI
Ara sokaklarda ise polis bir taraftarı yaka paça gözaltına aldı. Bir polis memuru 'Bu benim silahımı almaya çalıştı, tak kelepçeyi' diye bağırdı. Bu sırada bazı polislerde çekim yapan kameramana tepki gösterdi. Öte yandan taraftarlar, ara sokaklardaki polislere taş atmaya devam ederken polis ekipleri bir araya toplanıp joplarını çıkararak taş atan grubu dağıtmak için harekete geçti. Grup taş atmaya devam edince polisler silahlarını çıkartıp seri şekilde havaya ateş açtı.
Bir süre sonra olayların yatıştığı Kadıköy 'de ortaya çıkan manzara yaşanan dehşeti bir kez daha gözler önüne serdi.
Malatya'da Şampiyonluk Kutlamaları
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve Galatasaray'ın şampiyonluğuyla sonuçlanan karşılaşma sonrası Malatya'da vatandaşlar sokağa döküldü. İnönü Caddesi araç trafiğinden geçilmezken, yüzlerce kişi ellerindeki Galatasaray bayraklarıyla Kapalı Çarşı üzerine akın etti.
Bu arada polis ile tartışan bir kişi gözaltına alınırken, kutlamalara katılanlara laf atan bir grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından dağıtıldı.
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Futbol terörünün bilançosu
15 Mayıs 2012 Salı
Taraftarların anlamsız öfkesi
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Kadıköy'de başlayan kutlamalar Florya'da sabaha kadar devam etti
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Arınç 'Gönlüme doğmuştu, gönlüme doğanı da allah nasip etti'
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Derbi sonrası gerginlik
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Maç bitti, ortalık karıştı
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Kadıköy'de yara sarma günü
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Holiganlar ortalığı yakıp yıktı
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Florya buluşması
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Florya'da büyük coşku
14 Mayıs 2012 Pazartesi
İşte futbol fanatizmi
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Saraçoğlu Savaş Alanına Döndü
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Kupa Krizi
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Kadıköy'de Sıcak Saatler
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Maddi hasarın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı
14 Mayıs 2012 Pazartesi
İLGİLİ VİDEOLAR
Gurbetçiler akın etti, kapalı çarşı esnafının yüzü güldü
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Ömer Erdoğan: 'Golcü transferi gündemimizde'
18 Ağustos 2021 Çarşamba
TFF’nin yeni ekibi Kocaelispor’un Bolu kampı devam ediyor
24 Temmuz 2021 Cumartesi
İrfan Buz: “2 senedir yaşadığımız sıkıntıları yaşamak istemiyoruz”
24 Temmuz 2021 Cumartesi
Kapalı Çarşı'da bayram yoğunluğu
19 Temmuz 2021 Pazartesi
BOLU - Deniz Türüç, önümüzdeki sezon zirveye oynayacaklarına inanıyor
17 Temmuz 2021 Cumartesi
500 yıllık tarihi kapalı çarşıda korkutan yangın
10 Temmuz 2021 Cumartesi
500 yıllık tarihi kapalı çarşıda korkutan yangın
10 Temmuz 2021 Cumartesi
35 takım daha yeni sezona Erzurum’da hazırlanacak
8 Temmuz 2021 Perşembe
Taraftardan imza vermeyen futbolculara sitem
7 Temmuz 2021 Çarşamba