-Şeker pancarı alımından detaylar
--pancarlarım işleme alınması detayları
--Başkan Nuri Murat'ın açıklamaları
( MALATYA )- Şuana kadar 520 bin ton pancar işlendi MALATYA
- Malatya Şeker Fabrikası’nda 1 Eylül’de başlayan pancar alım kampanyası devam ediyor. Şuana kadar üreticiden 520 bin ton pancar alınarak işlenirken, bundan 42 bin ton şeker üretimi gerçekleştirdi. Fabrika, bu yılki kampanya ile son 30 yılın en verimli ve başarılı dönemini geçiriyor. Malatya Şeker Fabrikası’nda Eylül ayında başlayan pancar alım süreci aralıksız devam ediyor. Fabrika çarklarının 24 saat çalıştığı kampanya döneminde şuan kadar çiftçiden 520 bin ton pancar alımı gerçekleştirildi.
Şeker-İş Sendikası Başkanı Nuri Murat, 1 Şubat’a kadar sürmesi beklenen alım kampanyasına kadar yaklaşık 120 bin daha pancar alımının yapılacağını belirtti.
Malatya Şeker Fabrikası’nın son 30 yılın en verimli kampanya sürecini geçirdiğini belirten Başkan Murat, “Şuana kadar 350 bin ton pancar işledik. Bunun karşılığında 42 bin ton şeker, 10 bin ton melas yaklaşık 100 bin ton da yaş küspe elde ettik” dedi.
Kampanyanın 1 Şubat’ta sona ereceğini ifade eden Murat, “6 gibi bir süre kampanya alımı gerçekleşecek toplamda. Son 30 yılın en verimli kampanyasını yaşıyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ifadelerine yer verdi. Sendika olarak yıllardır Malatya Şeker Fabrikası’nın kapatılmaması adına mücadele ettiklerini ve bugünkü yaşanan başarının da bunun kanıtı olduğunu dile getiren Murat, “Fabrikamız Malatya için büyük bir gelir kaynağı. Buradan bizim tahminlerime göre 100 bin insan dolaylı yoldan kazanıyor. 500 milyon TL’lik katma değer sunacak bu fabrikanın yaşatılması lazım” diye konuştu.
Başkan Murat, özellikle son dönemlerde Yazıhan ilçesinde ki Boztepe Barajının da sulamaya açılması ile bölgenin veriminin arttığını ve bu durumunda fabrikalarının kaderini değiştirdiğini sözlerine ekledi. (EA-LO-Y)
Malatya Şeker Fabrikası’nda son 30 yılın başarısı
İLGİLİ VİDEOLAR
7 işçinin yaralandığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ayancık'ta tamirat yapan işçi fabrikanın çatısından düştü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Beşiktaş, Umut Meraş'ı kadrosuna kattı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Plastik kasa fabrikasında korkutan yangın
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Plastik kasa fabrikasında korkutan yangın
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Balıkçıların av sezonu için hazırlıkları sürüyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Şehzadeler Belediyesi kırsal mahallelerdeki ova yollarını asfaltlamaya devam ediyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Servis minibüsü bariyere çarparak yan yattı: 7 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar