Büyük çadırdan görüntü
-Kırgız çadırının iç kısmından görüntü
-Yöresel giysilerinden göründü
-Röportajlar
-Diğer detaylar
( BİTLİS ) BİTLİS
- Bitlis’in Ahlat ilçesinde devam eden Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümü kutlamalarına, yıllardır Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgız Türkleri damga vurdu. Çarho mevkiinde kurulan etkinlik alanı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Alanda çadır kuran Erciş ilçesine bağlı Ulupamir Mahallesi’nde yaşayan Kırgız Türkleri damga vurdu. Yaklaşık yarım asırdır ilçede yaşayan ve kültürlerini hala sürdüren Kırgız Türkleri, kendilerine has kostümleriyle büyük beğeni topluyor. Alanda çadır kuran ve burada kültürlerini tanıtan Kırgız Türkü Faruk Tanyeli, “Van’ın Erciş ilçesine Bağlı Ulupamir Mahallesi’nde yaşıyoruz. Buraya katılımcı olarak geldik. Kırgız Türklerinin Ulupamir’de yarım asırlık bir geçmişi var. Yöresel kıyafetlerimizi giyerek fotoğraf çekineceği bir alan olarak oluşturduk. Buradaki her bir kıyafetin kendisine göre bir hikayesi vardır. Geçmişte Asya Hun’dan başlayıp son dönem Selçuklulara kadar olan zırhlarımız var. Bu zırhlar orijinal olarak üretilmiştir. Burada bir taraftan fotoğraf çekinirken, diğer taraftan giysilerle ilgili bilgi ediniyorlar. Cuma gününden bu yana yoğunluk artarak devam ediyor” dedi.
Önemli misafirlerinin ağırlandığı ve yemek servisinin yapıldığı büyük han çadırından görevli Açelya Şanlı ise, çadırın tamamen Kırgız kültürüne göre tasarlandığını dile getirdi. İlginin çok yoğun olduğuna dikkat çeken Şanlı, gelen ziyaretçilerin fotoğraf çektiklerini söyledi.
Erciş Ulupamir’den gelerek alanda stant kuran Aysel Aytaç da, yöresel ürünlerini tanıttıklarını ve imal ettikleri giysilerin ise satışını yaptıklarını ifade etti.
Kırgız Türklerine ait yöresel giysiyi giyip fotoğraf çektiren Sinem Güneş ise, Edirne’den gelerek etkinliklere katıldığını belirtti.
Çok gururlu hissettiğine dikkat çeken Güneş, alanın efsane olduğunu kaydetti.
Malazgirt etkinliklerine Kırgızlar damga vurdu
İLGİLİ VİDEOLAR
Gölbaşı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı Hadise konseriyle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tarihi Murat Köprüsü Karakolu hizmete açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sıcaktan bunalanlar Sudüşen şelalesinde serinliyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlerini taştan yapıp ömürlerine ömür katıyorlar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kartal’da düzenlenen modifiyeli araç festivali renkli görüntülere sahne oldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Hayvanat bahçesinin yeni maskotu yavru aslanlar
29 Ağustos 2021 Pazar
Hız için değil ses ve güzellik için yarışıyorlar
29 Ağustos 2021 Pazar
Drone gören ayıların gülümseten görüntüleri
29 Ağustos 2021 Pazar