Mardin yazısı detay
-Mardin sis detay
-Belediye çalışanları yol temizleme Çalışması detay
-Asfalt yarıklarından detay
-KAdın çocukları ile yürürken detay
-Eryeri Köyü sel felaketi GENEL
-Köpeğin su akıntısından geçmeye çalışması
-Dere taşkını detay
-Eryeri Mahalle Muhtarı Şehmus derin ile röportaj
-Mahalle sakini Şerif Çetin Röportaj
-Su akıntısından detay
-Asfaltın çökmelerinden detay
-genel hasar manzaraları
( MARDİN )- Kentte 13 yaşındaki çoban yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti MARDİN
- Mardin’de dün sabah başlayan ve gece etkisini arttırarak devam eden sağanak yağış hayatı felç etti. Ev ve iş yerlerini suların bastığı kentte, dereler taştı, asfaltlar yarıldı. Derik ilçesinde, 13 yaşındaki bir çoban yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. Mardin’de dün sabah saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini arttırarak devam eden sağanak yağış kentte günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezi ve ilçelerindeki bazı bölgelerde heyelanlar meydana gelirken, Artuklu ilçesine bağlı Eryeri ve Gökçe mahallelerinde sel felaketleri yaşandı. Birçok yerde asfaltlar yarılırken, Eryeri Mahallesi’nde taşan dere yatağı önüne gelen taş ve araçları sürükledi. Sağanak nedeniyle Ortaköy Mahallesi’nde ev ve iş yerlerini su bastı. Derik ilçesinde ise, 13 yaşındaki bir çoban yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri kent genelinde çalışma başlattı. “Taş üstünde taş kalmadı” Eryeri Mahallesi Muhtarı Şehmus Derin, dere taşmasını ve yaşanan sel felaketinin akşam saatlerinde yaşanması ile can kaybı olmamasını Allah'ın lütfu olarak değerlendirdiklerini belirtti.
Sabah saatlerinde mahallede inceleme yaparak hasar tespitlerine başladıklarını ifade eden Derin, “Gece bir anda başlayan yağış ile dere taştı, asfalt ve parkeler yerinden çıktı. Çok şükür cana zarar gelmedi. Ben de hasar tespitini yapmaya çalışıyorum. Belediye ekipleri yolumuzu açıyor. Maddi zararımız büyük” dedi.
Mahalle sakinlerinden Şerif Çetin, gündüz işte olduğunu ve yağış sonrası ulaşımda zorluk çektiklerini ifade ederek, “Köy yolumuz kapandı. Birkaç kişinin hayvanlarının telef olduğunu duyduk” diye konuştu.
Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hadi Çomaktekin ise, tüm ekiplerin sahada olduğunu ve vatandaşın bir an evvel mağduriyetinin giderilmesi için çalıştıklarını ifade etti.
Mardin’de dereler taştı, asfaltlar yarıldı
İLGİLİ VİDEOLAR
Bakan Karaismailoğlu: “200 kilometrenin üzerinde yol kesimlerinde hasarları tamamen giderdik”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Adana'daki yangından çıkıp afet bölgesinin yardımına koştular
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Solu, selde zarar gören Çatalzeytin ilçesini ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
Batman'da teröristlerin viran ettiği köylere yeniden huzur geldi
29 Ağustos 2021 Pazar
- Meksika’yı Nora Kasırgası vurdu
29 Ağustos 2021 Pazar
Antrenman sırasında, selde çöken tesis binasında sele kapılan amatör futbolcunun kardeşi konuştu
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Aracının sele kapıldığını gören kadın gözyaşlarına boğuldu...Sele kapılan araç cep telefonu kamerasında
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Kızılay gönüllüleri ev ve iş yerlerinin temizlenmesine yardımcı oluyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
AK Parti'li Kaya: 'Devlet tüm imkanlarıyla Esenyamaç halkının yanında'
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkeli'de
27 Ağustos 2021 Cuma