Mardin’de gerçeğini aratmayan tatbikat

- Okuldan detaylar, - Tatbikattan detaylar, - AFAD İl Müdürü Davut Esen'in konuşması, - Yangın ve deprem tatbikatından detaylar, - Detaylar, - AFAD İl Müdürlüğünce bir okulun bahçesinde deprem, yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildiMARDİN (AA) - Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) 1 - 7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir okulda gerçekleştirilen deprem, yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.Merkez Artuklu ilçesinde Abdulkadir Tutaşı İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat öncesi, öğrencilere deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı.Daha sonra senaryo gereği, depremin ardından okulda yangın çıktı. Ekipler ilk olarak okuldaki öğrencileri tahliye etti.Yangında üst katlarda mahsur kalanlar ise AFAD görevlilerince okulun çatısına kurulan hava tahliye istasyonuyla kurtarıldı.Ardından bahçede çıkarılan ufak çaplı yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği öğrencilere uygulamalı gösterildi.AFAD İl Müdürü Davut Esen, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, Deprem Haftası dolayısıyla okullarda eğitimler ve güvenli tahliye tatbikatları yaptıklarını söyledi.

Toplumda temel afet bilincini oluşturmayı amaçladıklarını aktaran Esen, Rutin eğitimleri sürdüklerini ancak bu hafta biraz daha yoğunlaşacağını söyledi.

Bugün gerçeksen tatbikatta öğrencilerin okulu kısa ve sağlıklı bir şekilde tahliye etmelerini, üst kattan yaralı indirme ve yangın söndürme tatbikatını gerçekleştirdiklerini kaydeden Esen, "Bu hafta boyunca hem il merkezinde, hem ilçelerimizde 8 arama kurtarma personelimiz, 1 eğitim uzmanımızla eğitimlerimiz devam edecektir. Sadece öğrencilerimizi değil sivil halkımızı da yangın, ilk yardım konularında eğitim vermeye çalışıyoruz. Genel olarak ta afetlere karşı bilinçli ve dirençli bir toplum hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.
Mardin ’de herkesin bir AFAD gönüllüsü olabileceğini kaydeden Esen, şöyle dedi:"Bir AFAD gönüllüsü olmak için sadece 15 yaş üstü ve 65 yaş altında, hiçbir sağlık engeli olmaması yeterli. Bize müracaat etmeleri durumunda bilgilerini alıyoruz, kaydını yapıyoruz, eğitimlerini de periyodik zamanlarda veriyoruz. Her hangi bir tehlike anında olay anında biz bu gönüllülerimizden yardım bekliyoruz, müsait olduklarında bizim arama kurtarmalarımıza destek veriyorlar. Sadece bir görev olarak değil de, kendi ailesine, komşusuna yarayabilecek bilgiler mevcut bu eğitimlerin içerisinde. Çünkü bir olay olduğunda biz her an her yerde hazır olamıyoruz ama halkımız bu konularda bilinçli olursa komşusuna daha kısa sürede ulaşıp daha faydalı olabilir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile