Mardin Kızıltepe'de Yer Protestosu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği için üniversiteye hazırlanan kurs öğrencileri Kızıltepe Kaymakamlığı önünde toplanarak şehir stadı ve kapalı spor salonunun kendilerine açılmasını talep etti.

Kızıltepe ' de 500 öğrenciyi üniversiteye hazırladıklarını belirten öğretmenler, yetkililerin stada izin verdiğini ancak kapalı spor salonu için izin çıkmadığını söylediler. Bizde kapalı spor salonunun da öğrenciler için açılmasını talep etti. Bunun üzerine 300 kişilik öğrenci gurubuyla Kaymakamlık önünde toplanan kurs hocaları Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ile bir süre görüştü. Kaymakam Yırık, hocalara valilikten izin almaları gerektiğini söyledi. Bunun üzerine kurs hocaları öğrencilerle beraber Pazartesi günü izin almak için toplu olarak valiliğe çıkacaklarını belirtti. Kaymakamlık çıkışında Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda kısa bir protesto yürüyüşü yapan yaklaşık 300 öğrenci ve kurs hocaları Kaymakamlık binası yanında bir açıklama yaptı. Kurs hocalarından Selman Cevheroğlu, ' Bu öğrenciler beden eğitimi öğretmeni olacaklar. Her sene 150 kadar öğrencilerimiz beden eğitimi öğretmeni oluyorlar. Stat için her sene bin 500 lira veriyoruz. Makbuz karşılığında gençlik spora veriyoruz. Ancak sadece stada girebileceğimizi söylüyorlar. Spor salonuna giremiyoruz. Salona giremesek bu kadar öğrenci ne yapalım. 500'e yakın öğrenci hazırlanıyor. Pazartesi günü valiliğe çıkacağız. Valilik ile görüşeceğiz ' dedi. Kurs hocası Mehmet Mübarek Bora ise ' Bize spor yapacağımız yeri gösterdiler bu gün gittik bizi içeri almadılar. Bize rahat spor yapmak için gerekli ortam lazım ' diye konuştu.

Kızıltepe Kapalı Spor Salonu'nun bakım onarım için ihale edildiği ve tadilata olduğu için şu anda kullanılamadığı öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile