Öğrencilerin hediyelik fideleri hazırlama detayı
-Atık kağıtları küçük küçük bölme detayı
-hediyelik fide üzerinde yazı
-Okul müdürü Mehmet Ali Üre açıklaması
-Görsel Sanatlar Öğretmeni Leyla Keskin açıklama
-Öğrencilerden Esma Kıyan Açıklama
-Öğrencilerden Ece Açık açıklama
-Öğrencilerden Meryem Çuha açıklama
-Fidenin gösterimi detay anlatım
-kağıtların suya basılıp anlatımı detayı
-kalıp detayı
-fidenin hazırlanış detayı
( MARDİN ) MARDİN
- Mardin’in Artuklu ilçesinde ortaokul öğrencilerinin doğaya verilen zarara ve küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla geliştirdikleri “Yerine koy yok olma” projesi vatandaşlara örnek oldu. Merkez Artuklu ilçesi Fatih Ortaokulu öğrencileri gerçekleştirdikleri “Yerine koy yok olma” projesi ile atık test kağıtlarını kalıp haline getirerek hediyelik eşyaya dönüştürdü. 8. Sınıfta okuyan 9 kız öğrencinin doğaya verilen zarara ve küresel ısınmaya dikkat çekmek için geliştirdiği projede öğrenciler doğadan özür dilediklerini ifade ederek gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak istediklerini söyledi.
Projelerine bir inşaat firmasının da sponsor olmasını sağlayan ve okula görsel sanatlar sınıfı kazandıran öğrenciler şimdi de TUBİTAK Bilim Fuarı’na katılacak öğrencilere destek olmak amacıyla okul kermeslerinde satışa sunulmak üzere atık kağıtları hediyelik eşyaya dönüştürüyor. Görsel sanatlar öğretmeni Leyla Keskin, projeye başlamadan önce atık test kağıtları için kesilen ağaç sayılarını düşündüklerini ve öğrencilerle böyle bir proje hazırladıklarını ifade ederek, “Bu fikrin ardından atık test kağıtlarını topladık, hamur haline getirdik ve kalıplar oluşturduk. Bu kalıpların içe çiçek tohumlarını ekledik ve doğaya uyumlu, çabuk yok olan organik ürünlerle hediyelik hale getirdik” dedi.
Projede yer alan öğrencilerden Esma Kıyan bu proje ile doğaya katkı sunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Atık kağıtlardan doğamıza katkıda bulunduk. Geri dönüşüm kağıtlardan bitki oluşturmak bizim için çok güzel oldu” diye konuştu.
“Doğaya bir teşekkür” Öğrencilerden Ece Açık, amaçlarının doğaya teşekkür etmek olduğunu vurgulayarak, “Kullandığımız test kağıtlarını doğaya geri vermek, doğaya bir teşekkür aslında. O bize kağıt veriyor biz de ona çiçeklerle teşekkür etmek hem de atıkları yeniden doğaya kazandırmak istedik” ifadelerini kullandı. oğaya teşekkür etmenin yanında bir nevi özür de dilediklerini anlatan Meryem Çuha ise, şunları kaydetti: “Geri dönüşüm yapmaya çalıştık. Yaklaşık 500 tohumdan fidan olacak. Doğa bize kağıt veriyor biz de bu şekilde doğadan özür dilemek istedik. Doğayı koruyalım. Geri dönüşüm yaparak doğaya ve geleceğimize sahip çıkalım.”
Mardinli öğrencilerden örnek proje
İLGİLİ VİDEOLAR
Bakıra talep arttı, yetiştirilecek usta bulunamıyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Taşova'ya 4,2 milyon liralık pazar yeri
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Malatya’da 'VERİMDER Anadolu Buluşmaları' toplantısı gerçekleştirildi
26 Ağustos 2021 Perşembe
Resim öğretmeninin sanatı bakırla buluştu, rengarenk el emekleri rağbet gördü
26 Ağustos 2021 Perşembe
Sosyal medyayı fırsata dönüştürüp köylü kadınlara ilham kaynağı oldu
24 Ağustos 2021 Salı
Domates fiyatlarının yükselmesi bekleniyor
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Kırkağaç kavununda hasat dönemi başladı
23 Ağustos 2021 Pazartesi
En tatlı hasat başladı, fakat üreticinin yüzü gülmüyor
22 Ağustos 2021 Pazar