WTA Sezon Sonu Turnuvası’nda son yarı finalist Li Na’yı 2-0 yenen Victoria Azarenka oldu. Belaruslu raket sezonu da birinci tamamlamayı garantiledi.

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda günün son maçında Belaruslu Victoria Azarenka, Çinli Li Na'yı 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki organizasyonda Kırmızı Grup'ta yarı finale çıkacak 2. sporcunun belirleneceği maçta, dünya 1 numarası Azarenka ile 8 numarası Li Na karşılaştı.

Müsabakaya Azarenka'nın servisini kırarak başlayan Li Na, kendi servis oyununu da kazanarak 2-0 öne geçti. Daha sonra Azarenka dengeyi sağlamaya çalışırken, Li Na 7. oyunda 4-3 üstünlüğünü sürdürdü. 10. oyunda rakibinin servisini kıran Belaruslu oyuncu, skoru eşitledi: 5-5. Sonra kendi servis oyununu da alan Azarenka, sette ilk defa öne geçmesine rağmen, Li Na 12. oyunu aldı ve maç ''Tie-break''e gitti.

''Tie-break''te rakibine 7-4 üstünlük sağlayan Azarenka, ilk seti 7-6 kazandı.

İkinci sete hızlı başlayan Belaruslu raket, ilk oyunlarda zayıf kalan rakibi karşısında 5-1 öne geçti. Daha sonra toparlanan Li Na, üst üste iki oyun aldı ve durumu 5-3 yaptı. Bu sırada yaptığı hatalar nedeniyle sinirlenen Azarenka, raketini yere vurdu.

Ancak daha sonraki oyunda rakibinin servisini kıran Victoria Azarenka, seti 6-3, mücadeleyi de 2-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Azarenka, aldığı bu galibiyetle dünya sıralamasında zirvede kalmayı garantiledi.

Belaruslu oyuncu, turnuvada yarın oynanacak yarı finalde Rus Maria Sharapova ile karşılaşacak.

Üst üste iki galibiyet alan Victoria Azarenka böylece sezonu kadınlar tenisinin 1 numarası olarak kapamayı başardı.

Maria Sharapova 2-0 Victoria Azarenka

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Victoria Azarenka 2-0 Li Na

27 Ekim 2012 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile