Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Milan ile Barcelona 0-0 berabere kaldı. Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final diğer maçında ise Bayern Münih deplasmanda Marsilya'yı 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmayaya Milan daha etkili başladı. Abidal 'in karaciğer ameliyatı olmasıyla sol beke Puyol geçmişti. Robinho-Ibrahimovic ikilisi önde topu tutmayı başardıkları anlarda çok etkili oldu. 3. dakikada savunmada Pique 'nin hatasıyla top Milanlı oyuncuların önünde kaldı. Önce Boateng vurdu, savunmadan sekti. Sonrasında Ibra Robinho 'nun önüne bıraktı. Ama Brezilyalı bomboş pozisyonda kale yerine dışarıya vurdu.

Bu pozisyon Katalanları kendine getirdi. Klasik oyunlarıan dönen Guardiola 'nın öğrencileri, orta sahada hakimiyeti ele geçirdi. Beklenildiği üzere Messi 'nin girdiği pozisyonlarla gol aradı bordo-mavililer.

Fakat Thiago Silva 'nın yokluğunda pek de güven vermeyen Milan savunması beklentilerin üstünde bir performans sergiledi. Ceza sahsaını iyi kapatan İtalyanlar, rakibinin uzak mesafeden şutlarına biraz da izin verdi.

İkinci 45 dakika da farklı başlamadı aslında. Ceza sahasına kapanan Milan, son tercihlerde hata yapan Barcelona. İlk bir saat geride kalırken maçın ismine yakışır bir tempo olmadı. Milan 'da sakatlıklar nedeniyle oyuncu değişikleri gelirken, Barcelona bir türlü kilidi açamadı.

Tempo bir ara o kadar düştü ki, Barcelona alışmadığından pozisyon vermeye başladı. Kenardan gelen El Shaarawy ve Emanuelson 'un enerjisi beş dakika kadar oyun üstünlüğünü Milan 'a geçirse de, Katalanlar sabırla pas yaparak tekrar topun kontrolünü aldı.

Kalan dakikalarda her iki takımın da skoru değiştirmek için ekstra bir çabası olmayınca, karşılaşma 0-0 sona erdi.

Rövanş mücadelesi 3 Nisan'da Camp Nou'da oynanacak.

BAYERN MÜNİH YOLU YARILADI
Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Bayern Münih deplasmanda Marsilya'yı 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım Remy ve Valbuena ile rakibinin üzerine gitti. Bu hücumları savuşturan Bavyera ekibi ilk 15 dakikanın ardından oyunun kontrolünü ele almayı başardı. Bu baskısının meyvesini de Robben 'in pasında Gomez 'in 44. dakikada filelere göndermesi ile aldı.

İkinci yarıda da rakibi üzerinde baskısını sürdüren Bayern, Gomez ile üst üste pozisyonlardan eli boş ayrılırken Marsilya da 59 'da Remy ile beraberlik şansını kaçırdı. Oyunun yükselen temposundan faydalanan taraf ise 69 'da ilk golün yaratıcısı Robben 'le konuk takım oldu. Müller pasını gole çeviren Hollandalı takımını tur kapısını sonuna kadar açmasını sağladı.

Kalan dakikalardan başka gol çıkmayınca Bayern, Fransa 'dan istediğini alarak evine döndü.

Marseille 0 – 2 Bayern Munich

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Bayern Münih deplasmanda Marsilya'yı 2 - 0 mağlup etti.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

AC Milan 0 – 0 Barcelona

29 Mart 2012 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile