Ali Haydar Bengi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Barış Oktay, Mavi Marmara olayından ötürü özür dileyen İsrail’in vereceği tazminatın kabul edilmeyeceğini söyledi.

Oktay, mağdur ailelerinin tazminat derdinde değil, adalet peşinde olduğunu kaydetti.

Aydınlık Yarınlar için Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nde (AYDER) düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Haydar Bengi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Barış Oktay, Mavi Marmara olayından İsrail’in özür dilemesinden sonra tazminat konusunun tartışılmaya başlanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Oktay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tazminatlarla ilgili açıklamalarından rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Arınç'ın, tazminat prosedürü tamamlandığında Mavi Marmara ile ilgili süren davaların geri çekilmesi gerektiğine ilişkin ifadelerini kabul etmediklerini dile getiren Oktay, “Mavi Marmara'da şehit olan kardeşlerimizin aileleri tazminat değil adalet peşindedirler. Davalarını geri çekmelerini beklemek şehitlerimize hakarettir." şeklinde konuştu.

Gazze'de hala ablukanın devam ettiğini belirten Oktay, abluka tamamen kalkmadan tazminat konusunun masaya yatırılmasına taraftar olmadıklarını kaydetti.

‘İsrail çok açıkça olmasa da özür ifadeleri kullanmış, böylece suçlu olduğunu suç işlediğini ikrar etmiştir’ diyen Oktay, “İsrail'in özrünün suçu işleyen askerlerini yargılayıp cezalandırması ile inandırıcı olabileceği de açıktır.” diye sözlerini tamamladı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile