Mehmet Ali Birand Öldü (Melih Gökçek, Birandla Son Görüşmesini Anlattı)

Safra kesesindeki stendin değişimi için yattığı hastanede, kalbinde komplikasyon meydana gelen Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Birand'a rahmet dilerken, M.Ali Birand'la yaptığı son görüşmeyi canlı yayında açıkladı.

TÜRKİYE YOKLUĞUNU HİSSEDECEK
Samanyolu Haber'de “Günlük” programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberi sonrası duygularını canlı yayında paylaştı. Birand'ın kendisine özgü biri insan olduğunu ifade eden Gökçek “28 Şubat süresince karşı karşıya gelmiş olsak dahi, 28 Şubatçılarının kendisi üzerinde kurduğu baskıyı itiraf edecek derecede dürüsttü. Türkiye onun yokluğunu hissedecek. Birand gerçekten duayen bir gazeteciydi.” dedi.

Birand'la son birkaç yıl içinde sık sık görüştüklerini kaydeden Gökçek, son görüşmelerini ölmeden önceki Pazar yaptıklarını söyledi. Twitter yemeği için Pazar günü Birand'la telefonla görüştüğünü kaydeden Gökçek, şunları söyledi:

SESİ BİRAZ KIRIKTI…
PERŞEMBE GÜNÜ SENİ ARAYACAĞIM DEMİŞTİ…
En son Pazar günü kendisini telefonla aradım . Önce Ahmet Hakan'ı aradım “Twitter yemeği yapacağım Ahmet gelir misin?” dedim. “Gelirim” dedi. Ben de dedim ki “Birand'ı da çağıralım” Ahmet Hakan da “Çok iyi olur. Ben ona baskı yaparım” dedi. Bende geçen Pazar M.Ali Birand'ı aradım. Sesi biraz kırıktı ve dedi ki “Ya Melihçiğim ben televizyona çıkıyorum ama, ondan sonra gelip hemen eve yatıyorum. “Kesinlikle gelmek isterim çünkü yaptığınız iş çok güzel ve demokratik bir iş ve bu tip işlerin çoğalması lazım. Seni Perşembe günü arayacağım” dedi. Yani bu Perşembe'den bahsetti.

TWİTTER YEMEĞİ ERTELENDİ
Gökçek, Birand'ı vefatı nedeniyle Ahmet Hakan'la ortak bir karar aldıklarını ifade ederken, Twitter yemeğini bir daha ki Pazar gününe ertelediklerini açıkladı.

BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile