Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar "Bizim içimizdeki ihanet şebekesi Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi operasyon yapmıştır" dedi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la ilgili Yüce Divan önergesi reddedildi. Meclis'te Ak Parti'nin 312 koltuğu olmasına rağmen oylamada 264 ret oyu çıkması dikkat çekti.

Ak Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar ise Ak Parti'nin oylamada fire vermesini ' Bizim içimizdeki ihanet şebekesi Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi operasyon yapmıştır.' sözleriyle değerlendirdi.

Beyaz Tv'de katıldığı 'Son Söz' programında, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la ilgili Yüce Divan önergesinin oylamada çıkan sonuçları değerlendiren Şamil Tayyar, önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ FİRE VERDİ

Ak Parti'nin oylamada yaklaşık 38 fire verdiğini söyleyen Tayyar 'Gizli oylama yapıldı. İlk tur oylamada muhalefetin Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a gönderilmesi için verdiği önergenin kabulü yönünde 242 oy çıktı, 264 milletvekili ise reddetti. Bu tabloya baktığımızda Ak Partili milletvekillerinden fire olduğu ortaya çıktı. Bizim yaptığımız tespitlere göre Ak Partili 302 milletvekili oylamaya katılmış. 264 ret oyu çıktığına göre 38 fire gözüküyor.' dedi.

İÇİMİZDEKİ İHANET ŞEBEKESİ...

Oylamadaki gerçekleşen firenin üzüntü verici olduğunu kaydeden Tayyar 'Bu tablo gerçekten üzüntü verici. Açıkçası beklentinin üzerinde bir rakam. Bu tablo sonrasında, muhalefet milletvekilleri 'Hükümet istifa' diye bağırdılar. Sebebi ise ret oyunun 264 olması. Yani siz hükümet kurma çoğunluğunuzu kaybettiniz diyerek, mevcut tabloyu hükümetin istifa gerekçesi olarak sundular. Herhalde bundan en çok dersi çıkarması gereken içimizdeki hainlerdir. diye düşünüyorum. Bu bir vicdan muhasebesi değildir. Bizim içimizdeki ihanet şebekesi Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi operasyon yapmıştır. Amaçlarına ulaşamamışlardır ama siyasi bir operasyona kalkışmışlardır. Bu üzüntü vericidir. ' diye konuştu.

YÜZLERİ KIZARMIŞTIR

Oylama sonrası, muhalif vekillerin 'Hükümet istifa' sloganları attığına dikkat çeken Tayyar ' Biz Yüce Divan meselesinin tamamen bir darbe teşebbüsü olduğunu beyan ettik. Ve bugünkü bu tablo bunu çok açık bir şekilde ortaya çıkardı. İçimizde bazı milletvekilleri bakanın yüce divana gitmesi için oy kullanırken, siz bunu neden bir güven oyu meselesi haline getirdiniz? Demek ki bu, bakanların Yüce Divan'a gitmesi için ve orada aklanması iddiası değil. Bu sloganlar tezimizi ispat etti. Bu alçaklığı yapanların yüzleri kızarmıştır diye umut etmek istiyorum.' şeklinde konuştu.

KİM OLDUKLARI 48 SAAT İÇİNDE TEYİT EDİLECEKTİR!
Elbette Parti yönetimi bu tabloyu değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır. Önümüzdeki dönemde çok ciddi bir ayıklanma ve temizlenmeye ihtiyaç olduğu görülüyor. Yeni Türkiye'yi anlamayan insanlar olduğu görülüyor. 48 saat için bu kişilerin kimler olduğu teyit edilir. Bunun yolları ve yöntemleri vardır. Eğer AK Parti 2023 vizyonunu yakalayacaksa bu hainlerden arınmalı, yoksa işimiz çok zor diye düşünüyorum."

BEYAZ GAZETE

Melih Altınok: O vekiller başka motivasyonla hareket etti

Yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 eski bakanla ilgili karar Meclis Genel Kurulu'nda 12 saat süren oturumda verildi. Eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi. Oylamalarda AK Parti fire vermesi dikkat çekti.

Karar ve verilen fireler hakkında konuşan Türkiye Gazetesi yazarı Melih Altınok, “Reddedilmesi doğru bir karar. Çünkü savcılık aşamasında bu iddialar reddedildi. O süreç tamamen bitti. Bakanlara sorumluluk doğurmak Meclis'de de aklanın demek mantıklı bir şey değildi. Soruşturma komisyonu da mantıksız bir şeydi. Olması gereken sonuç çıktı” dedi.

AK Parti'den çıkan'evet' oylarına değinen Altınok, “Bu işin vicdanla açıklanan bir boyutu olduğunu düşünmüyorum. Evet diyenler nasıl kanaat oluşturdular. Üzerlerinde korkunç bir baskı vardı. Komisyonun kurulması da bu baskı sonucuydu. Bugün oluşan havada da bu 19 milletvekilinin başka motivasyonlarla hakaret ettiğini düşünmemiz için elimizde sebepler var.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile