Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SKY TURK ekranlarında yayınlanan Stüdyo360 programında Cengiz Özdemir’in canlı yayın konuğu oldu.

Melih Gökçek, yerel seçimlere sayılı günler kala yine canlı yayında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Cengiz Özdemir sordu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Ankara Adayı Melih Gökçek cevapladı...

Melih Gökçek'in konuşmasından satırbaşları:

‘Siyasette en çok belediye başkanlığını sevdim'

Netice itibariyle ben bir siyasetçiyim. Milletvekilliği yaparsın, belediye başkanlığı yaparsın siyaset dediğiniz zaman. Ben bunların içerisinde en çok belediye başkanlığını sevdim. Çünkü kendiniz karar veriyorsunuz ve dilediğiniz gibi eserinizi ortaya çıkartıyorsunuz ben bunu yaptım diyorsunuz. Başarı veya başarısızlık çok net olarak gözüküyor. Buda benim karakterime uygun bir durum olsa gerek.

Son anketlere göre Ankara'nın durumu

Benim yaptırdığım bir anket 94 bin 477 kişi ile yapıldı. AKP'nin oyu 52,81, CHP'nin oyu 35,35, MHP'nin oyu 9,81 olarak çıktı 2 küsür de diğerleri çıkıyor. Anketi yeniledik bu akşam itibariyle bitiyor. Bir başka firmanın yaptığı anket ama 30 bin kişilik bir anket onun sonuçları da buna çok yakın. Ankara'da İnşallah 50 bandının üzerinde görünüyoruz.

‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir model olacak'

Özel idare yetkileri bize geçtiği için tarım ve hayvancılık konusunda her şeyi yapabiliyoruz. Biz birinci olarak kendi şirketlerimizi devreye sokacağız. 12 tane şirketimiz var. Bu şirketlerimiz hangi bölgede hangi hayvancılık konulsun veya hangi bölgede ne çeşit tarım yapılacaksa bunlarla ilgili bir hazırlık yapacak ve orada açılması gereken tesisleri, depoları bunların hepsini bizim şirketlerimiz yapacak. Öncelikli olarak özel sektörden ortak arayacak. Gelin bu işi beraber yapalım esas biz size bırakalım çekilelim biz katalizör olmak istiyoruz ticaret yapmak istemiyoruz kesinlikle.

‘Ankara'da bir tek işsiz genç yok'

Organize sanayi bölgelerde şehir içi iş sahibi olabilmeleri için istihdam pazarlıklı bir anlaşma yaptık. 8 organize sanayi bize söz verdi. Minimum 30 bin istihdam sağlamak kaydıyla alt yapımızı yap dedi her ay eski parayla 3 trilyonluk onlara destek yaptık. Bunlar da otomatikman istihdam olarak geliyor. Ankara'da şu anda işsiz tek bir genç yok. İşini beğenmeyen çok.

‘Yavaş'ın, Beypazarı ile ilgili söyledikleri gerçek dışı'

Muhalefetteki rakibim CHP'nin adayı eski MHP'li Beypazarı Belediye Başkanı idi. O da “biz o kadar güzel işler yaptık ki mesela Beypazarı'nda ki ortalama gelir düzeyi Ankara'da ikinci hale geldi. Bunu Turgut Özal Üniversitesi söyledi. Bunlar belge filan” dedi. Gelişmişlik sıraları var ilçelerin Beypazarı'nın gelişmişlik sırası 137 imiş Beyefendi'nin bu talepleri sonrasında 158'e düşmüş. Tam tersine yani bu felaket bir şey. 50 bin nüfus varmış 46 bine düşmüş. Tam tersine bir çöküş söz konusu. Söyledikleri tamamen gerçek dışı. İnsanlara bilgi vermek suretiyle kandırmaya çalışıyor.

‘Başbakan'a inanılmaz bir teveccüh var'

Bugün Elazığ ve Malatya mitingleri ne idi öyle ya? Giresun'da Kılıçdaroğlu'nun bir mitingi olmuş bir avuç insan. Bende Twitter'dan, ‘Bu kalabalığı görünce dehşete düştüm ve panikledim dedim…' dedim. O resmi koydum. Arka tarafına başbakan'ın Elazığ mitingini koydum. “Bunu da görünce tamam Kılıçdaroğlu işi tam götürdü tamam dedi” dedim. Arkasından birde Malatya'yı koydum. ‘Bunu da görünce yorum yapamadım buyurun siz yapın Tweet âlemi' dedim. Başladı arka arkaya Tweet'ler akmaya. Gerçekten Başbakan'a inanılmaz bir teveccüh var. Şimdiye kadar hiçbir mitinginde görmediği kalabalığı her gittiği kentte görüyor.

‘Gezi'yi bertaraf ettik, başarılı olamadılar'

Biz gezide olayları bertaraf ettik ve başarılı olamadılar. Gezi olayı bitti niye çünkü başarılı olamadılar. Hemen onun arkasında 2. hamleleri vardı. Bunu da biliyorduk. Neydi? Üniversiteler açıldığı zaman yeniden olaylar başlatılacak ve o olaylar köpürtülerek devam edilecekti. Bunu Ankara'da ODTU'de yol açmak için oraya girdiğimizde orada denediler. Ve onu Türkiye'ye yaymaya çalıştılar. Önceden insanlara olayları anlattığımız için yüzde 99 desteği yanımıza aldık. Bize muhalefet olan CHP Milletvekilleri gidip orada eylem yaparken CHP tabanı bile bize destek verdi. Dolayısıyla ODTU yolu da bitti. Bu olayda Muvaffak olamadılar.


-34577 kişiyle yaptırdığımız ankette benim oyum %52,81 CHP'nin oyu %35,35, MHP'nin oyu ise %9,81.

-Biz ticaret yapmayacağız, katalizör olacağız.

-Ankara'da işsiz bir tane genç yok, iş beğenmeyen var.

-Muhalefetteki rakibim Beypazarı Belediye Başkanı iken Beypazarı gelişmişlikte alt sıralara düştü

-Hem ticarette hem sanayi de hem de köylüyü hayvancılıkta destekleyeceğiz.

-Muhalefette olduğum dönemde önüm hep tıkandı.

-Yeni dönemde Başbakan havaalanına metro için söz verdi

-Başbakan'a inanılmaz bir teveccüh var. Mitingler şimdiye kadar hiç olmadığı kadar kalabalık.

-Gezi olayları Başbakan'ı götürmeyi amaçlıyordu. Soros'un planı bir tek Türkiye'de başarılı olamadı.

-Ukrayna'daki olayların Gezi olaylarından hiç bir farkı yok. Ama Türkiye'de başarılı olamadılar.

-17 Aralık'ın en büyük taşeronu Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

-Türkiye'de faiz lobisinin soygunu yaşanıyor

-Faiz Ak Parti iktidarında %46'dan %4,5'a düştü

-Faiz düşmeseydi bütün para faiz lobisinin kasasına gidecekti. Bu yüzden ağababalar Tayyip Erdoğan'ı sevmezler.

-300 katrilyon faiz lobisinin kasasına gitti. Biz buna dur diyeceğiz.

-İnternette dolaşan ses kaydımın belli yerleri kesilip montajlanmış. Ben CHP ile ilgili söylediklerimin her zaman arkasındayım

-Recep Tayyip Erdoğan 60 yaşında, hayatını ahirete adayan fedakar bir insan

-Başbakan'ın rüşvet alacağına asla inanmam.

-Önümüzdeki günlerde marjinal grupları sokağa dökmek isteyecekler ve ülkücü gençleri de bu tezgaha katmak istiyorlar.

-Muhsin Yazıcıoğlu ölümü ile ilgili uydurma kaset çıkararak ülkücü gençleri sokağa dökmek isteyecekler.

-Ak Parti camiasından ya da muhalefetten birisine suikast yapmak isteyecekler.

-Seçim günü vatandaştan istirham ediyorum, tasnif bitinceye kadar sandıkları takip etsinler.

-Sandık başında inanılmaz hileler ve sahtekarlıklar yapılıyor.

-Seçmenler sandıklara sahip çıksınlar.

-Sosyal medya icat edildikten sonra mertlik bozuldu.

-Sağduyulu herkes twitter kullanmalı

-3 dönem kuralı siyasetin gençleşmesi açısından çok önemli ama ülke buna hazır değil, Türkiye'nin Başbakan'a ihtiyacı var

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülkesinin yararı için 3 dönem şartını kaldırmalıdır.

-Başbakan ve Cumhurbaşkanı çok samimi iki arkadaştır. Onların kararının başımızın üstünde yeri vardır.

-Ankara'yı ilk defa boğazla buluşturacağız.

-Ankara'ya boğaz projesi 5 yıl içerisinde gerçekleştirilecek

-CHP adayıyla karşılıklı programa çıkarım ama o korkuyor ve kaçıyor

-Ankaragücü'nün küme düşmesinin suçunu bize attılar ama aldığımızda küme düşmek üzereydi.

-Ankaragücü ve Ankaraspor'u birleştirebiliriz.


Melih Gökçek: Başbakan’a İnanılmaz Bir Teveccüh Var

Bugün Elazığ ve Malatya mitingleri ne idi öyle ya? Giresun ' da Kılıçdaroğlu ' nun bir mitingi olmuş bir avuç insan. Bende Twitter ' dan, ' Bu kalabalığı görünce dehşete düştüm ve panikledim dedim… ' dedim. O resmi koydum. Arka tarafına başbakan ' ın Elazığ mitingini koydum. “Bunu da görünce tamam Kılıçdaroğlu işi tam götürdü tamam dedi” dedim. Arkasından birde Malatya ' yı koydum. ' Bunu da görünce yorum yapamadım buyurun siz yapın Tweet âlemi ' dedim. Başladı arka arkaya Tweet ' ler akmaya. Gerçekten Başbakan ' a inanılmaz bir teveccüh var. Şimdiye kadar hiçbir mitinginde görmediği kalabalığı her gittiği kentte görüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile