Sosyal medya Twitter'da 800 kişiyi mahkemeye verdiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında bu konuya açıklık getirdi. Kendisine hakaret edenleri önce ikaz ettiğini ancak ters cevap aldığında dava açtığını belirten Gökçek, "Hakaret eden cezasını çekmeli. Hem ceza davası açıyorum hem tazminat davası açıyorum çünkü ders olması lazım" dedi.

Sosyal medya Twitter'da 800 kişiyi mahkemeye verdiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında bu konuya açıklık getirdi. Kendisine hakaret edenleri önce ikaz ettiğini ancak ters cevap aldığında dava açtığını belirten Gökçek, "Hakaret eden cezasını çekmeli. Hem ceza davası açıyorum hem tazminat davası açıyorum çünkü ders olması lazım" dedi. Gökçek, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği yönündeki bulguları da değerlendirdi.

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Faruk Mercan'ın sunduğu Ankara'nin Nabzı programının bugünkü bölümüne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk oldu.

Sosyal medyayı en etkin kullanan Belediye Başkanı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine hakaret eden 800 kişiyi neden mahkemeye verdiğini anlattı.

Mercan'ın, "Takipçilerinizi hoş göremez misiniz? Belki o an çok sinirlenmişti" sorusuna Gökçek şöyle cevap verdi:

"Benim kadar takipçilerini hoş gören ikinci bir kişi yoktur. Bana hakaret ettiklerinde önce ikaz ederim. Derim ki; bak yanlış yapıyorrsu,n lütfen terbiyeli ol, özür dile dava açmayayım. O da 'sen kimsin ki ben özür dileyeyim' der, o zaman mahkemede kendini bulur."

"TWİTTER'A MUTLAKA EDEP VE AHLAK GELMELİ"

Melih Gökçek, "Dün Ahmet Hakan telefonla beni aradı. Diyor ki; 'Bir takipçini mahkemeye vermişsin. Benden aracı olmamı rica etti, lütfen ona açtığın davandan vazgeç. Bende şunu söyledim; 'Bu ikazları zaten yapıyorum. Özür dile diyorum. Özür dileyince zaten ben vazgeçiyorum.' Ama buna rağmen nasılsa ben yakalanmam, beni bulmazlar, twitterdan benim ip adresimi bulacaklar da, dava açacaklar da haydi canım fikrinde olanları yakalanınca ateş bacayı sarıyor. Çünkü hem ceza davası açıyorum hem tazminat davası açıyorum. Çünkü ders olması lazım. Bu twitter'a mutlaka bir edep ve ahlak gelmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"BU HERKESE DERS OLSUN"

Başkan Gökçek şunları söyledi:

"Ben sizlerle her şeyi tartışabilmeliyim ama birbirimize hakeret etme hakkımız yok. Hakaret eden de cezasını çekmeli. Bu cezalar çorap söküğü gibi önümüzdeki aylarda gelmeye başlayacak. Onlar gelmeye başladıkça ben bunların hepsini twitter' da isimlerine ve ne kadar ceza aldıklarını açıklayacağım. Bu herkese ders olsun. Sonra sorun kökünden hal olacak.

"BENCE DE ÖZAL ZEHİRLENDİ"

Melih Gökçek, Turgut Özal'ın zehirlendiği yönündeki bulguları da değerlendirdi.

"Bence de Özal zehirlendi" diyen Gökçek, "Öteden beri kanaattim öyleydi ama elde delil olmayınca bir şey söylemek mümkün olmuyordu. Fakat son çıkan bulgular kesin bir zehirlenme olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

ÖZAL'I KİMLER ZEHİRLEDİ?

Başkan Gökçek Özal'ı kimlerin zehirlemiş olabileceği yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"Özal bu milletin çocuğuydu. Bu milletin çocuğu olduğu için bu millete düşman olan ama bu ülkenin içerisinde hala yer alıp varlıklarını devam ettiren hainler var, onların yaptığı bir iş. Aslında çok rahatlıkla bunların kim olduğu somut olarak da söylettirilebilir. Kartal Demirağ konuşsa bu işin kim olduğu çok rahatlıkla ortaya çıkar."

NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Gökçek, Özal'ın neden öldürülmek istendiği şeklinde soruya da, "Özal son zamanlarda özellikle Kürt meselesinin halledilmesi için çok güzel projeler hazırlamıştı. Ayrıca gerçekten samimi bir müslümandı ve yeniden politikaya dönecekti. Bunu oğlu da söyledi. Türkmenistan'a gitmişti, oradan döndükten kısa bir süre sonra genel bir konuşma yapacak, Cumhurbaşkanlığından istifa edecek ve yeniden partinin başına geçecekti. Çünkü Özal gitti, Mesut Yılmaz partiyi darmadağın etti. Yeniden bu işi toplayabilmenin ve Türkiye'yi bir noktaya getirmenin ancak kendisinin iktidara gelmesinden geçeceğine inanmıştı. Geri döcekti, geri döneceğini ve bunları yapacağını bilen özellikle bizim ülkemiz içindeki ve dışarıda onlarla işbirliği yapan hainler rahmetli Özal'ı maalesef zehirleyerek götürdüle" yanıtını verdi. BEYAZ GAZETE

Melih Gökçek:'Hakaret eden cezasını çekmeli'

Katıldığı programda Twitter'daki 800 takipçisi ile davalık olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek,hiç kimsenin birbirine hakaret etme hakkı olmadığını belirtirken 'Hakaret eden cezasını çekmeli' ifadelerini kullandı.

TWİTTER'A EDEP GELMELİ

Twitter'da 800 kişiyi mahkemeye verdiğini belirten Başkan Gökçek ''Benim kadar takipçilerine hoşgören ikinci bir kişi yoktur.Bana hakaret ettiklerinde önce ikaz ederim;yanlış yapıyorsun,lütfen terbiyeli ol,özür dile senin için dava açmayayım derim.'Sen kimsin ki ben özür dileyeyim'der,o zaman mahkemede kendini bulur...Bu twitter'a mutlaka ve mutlaka edep ve ahlak gelmesi lazım.Ben sizinle her türlü şeyi tartışabilmeliyim.Ama ne benim ne de sizin birbirimize hakaret etme hakkımız yok ki.Hakaret eden de cezasını çekmeli.Şimdi bu cezalar arkası arkasına,çorap söküğü gibi önümüzdeki aylarda yani özellikle 2013 yılında gelmeye başlayacak inşallah'' diye konuştu.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile