Diyarbakır’a giden Başbakan Erdoğan’ı havaalanında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir karşıladı. Erdoğan, Osman Baydemir'i belediyede ziyaret etti.

Görüşme sırasında Baydemir'in, Erdoğan'a “Ben giderayak siz geldiniz yoksa sizden proje alırdım” diye espri yaptığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak 'ANA' ile saat 11.30'da Diyarbakır'a geldi.

Erdoğan'ı Diyarbakır Havaalimanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve öteki yetkililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan, Başkan Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir, Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

Erdoğan'ın belediyeye gelişi sırasında bazı vatandaşlar kendisine sevgi gösterisinde bulundu.

BAYDEMİR: ESPRİLİ BİR GÖRÜŞME OLDU

Görüşmenin ardından açıklama yapan Osman Baydemir, “Son derece verimli ve hoş, aynı zamanda esprili bir sohbetimiz oldu. Diyarbakırımız açından önemli bir görüşme olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ki bu buluşma hepimizin acil ihtiyaç duyduğu nihai bir barışa kalıcı bir katkı sunmuş olur” dedi.

Kendisinin görüşme sırasında Erdoğan'a espri de yaptığı ifade eden Baydemir, “Sayın Başbakan'ın ilk ziyaretiydi. ‘Ben giderayak siz geldiniz. Daha önce gelseydiniz birkaç proje alırdım' dedim. Hafif raylı sistem ve Dicle Vadisi'ni görüştük. Sanırım bizden sonra gelecek başkan için bir kapı aralamış olduk” diye konuştu.


Mesud Barzani: Barış Sürecini Desteklemek İçin Buradayız

IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİ BAŞKANI MESUD BARZANİ : “BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLEMEK İÇİN BURADA BULUNUYORUZ.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile