Aydın değerlendirme
( ANKARA )- Aydın:- ''İki cephe açma yerine, Allah korusun bir oldu bittiye getirme noktasında dikkatli olunması, çok iyi fizibilite yapılması istihbarat kaynaklarımızın çalışıp aceleyle değil, aynen Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sistematik bir biçimde yürütülmesinden yanayız'' ANKARA
- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ''İki cephe açma yerine, Allah korusun bir oldu bitiye getirme noktasında dikkatli olunması, çok iyi fizibilite yapılması istihbarat kaynaklarımızın çalışıp aceleyle değil, aynen Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sistematik bir biçimde yürütülmesinden yanayız'' dedi.
Aydın, TBMM^deki makamında Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesini ve Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon yapmasını değerlendirdi. Aydın, Suriye'de hem sınır içine yansıyan terör saldırıları krem de sıvınır hattında gelişen olaylardan dolayı Suriye meselesi olduğunu söyleyerek, ''Güvenliğimizin, istikrarımızın bozulmaması, terörle mücadele, sınırımızın öte tarafında tehdit edecek illegal yapıya müsaade etmemektir. Biz mütemadiyen ulusal ve uluslararası boyutlarda sürekli gündeme getirmemize rağmen, PKK'nın uzantısı olan bir PYD, YPG yapılanması söz konusudur. Diğer etnik unsurları etnik temizliğe tutuyorlar. Türkmen, Arap ya da onlara katılamayan Kürt aşiretlerini bir şekilde tecrit ederek, sürerek, kovarak orada yapay dört parçalı gecekondu devlet girişimleri var'' ifadelerini kullandı. Aydın, Milliyetçi hareket Partisi olarak Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarına vurgu yaparak, ''Oradaki bütün grupların kardeşçe, dostça yaşamalarına ama bizim de sınırımızda oluşacak illegal yapının güvenliğimize tehdit taşımamasını sağlamak zorundayız. İçimizde bulunan 4 milyon Suriyeli mülteci kardeşlerimizin orada güvenli bölge oluşturarak vatanlarına tekrar dönmelerini sağlamak. Bunu uluslararası boyutlarda söylüyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. ama bundan büyük zarar gören biziz'' şeklinde konuştu.
Milliyetçi hareket Partisi'nin Suriye2nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması kararlılığını ortaya koyduklarını ifade eden Aydın, ''Amerika olmayacak. Amerika bir süredir oradaki illegal yapıyı sürekli silahla, donanımla besledi. Karşımızda Afrin, Zeytin Dalı operasyonundaki gibi bir avuç çapulcu söz konusu değil. Burada daha donanımlı, daha lojistik destek, daha sofistike silahlarla düzenli bir yapı var. . Bir yavrumuzun tırnağına halle gelmemesi adına daha dikkatli olmak zorundayız. Orada bizi endişelendiren şey; PKK orada kara propaganda yapıyor. Oradaki diğer etnik gruplara şu mesaj verilmeli; Afrin, El Bab'ta olduğu gibi bizim oradakiler kardeşliği bozan PKK uzantısı yapının yokum edilmesine yönelik, bütün Arap'ların, Türkmen kardeşlerimizin bir arada yaşamlarını sağlamak. Amerika'nın açıklamalarından bir tanesinde de satır arasında, DEAŞ ile mücadeleyi biz başardık. Artık bundan sonra bir şey olacaksa, Türkiye'yi ilgilendiriyor demeleri kafa karıştırıyor. Orada DEAŞ'ın varlığı hala silahlı gücü var. Türk ordusu bunu da dikkate alacaktır. İki cephe açma yerine, Allah korusun bir oldu bitiye getirme noktasında dikkatli olunması, çok iyi fizibilite yapılması istihbarat kaynaklarımızın çalışıp aceleyle değil, aynen Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sistematik bir biçimde yürütülmesinden yanayız'' dedi.
(AUÖ-BC -
MHP'li Genel Başkan Yardımcısı Aydın'dan Suriye'ye operasyon değerlendirmesi
İLGİLİ VİDEOLAR
256 Bodrumlu şehidin isminin yer aldığı anıt törenle açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO'lu müzik şehri Kırşehir’de ‘Müzik Durakları’ oluşturuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Zigana Tüneli’nde yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine ulaşıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
- Katar Emiri Şeyh Temim, Bağdat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Macron: “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı, Irak için bir zafer”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Engelli milli yüzücünün hedefi Avrupa şampiyonluğu
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı - Bakan Çavuşoğlu, Bağdat'ta
28 Ağustos 2021 Cumartesi